Som BT kunne fortelle onsdag ettermiddag har kommunens etat for helsetjenester kommet med en rekke krav til Damsgård skole.

Dersom ikke avvikene forbedres innen 15. april, så kan deler av skolen bli stengt. Avvikene ser du i faktaboksen ved siden av.

Les hele rapporten her!

Tidligere denne uken gikk Ramstrøm ut og etterlyste bedring av forholdene på skolen. Datteren hennes Timea Kristine har utviklet astma etter at hun begynte på Damsgård.

Moren er overrasket over den korte tidsfristen skolen har fått for å lukke avvikene.

— At de skal klare å forbedre alt dette innen den datoen høres for surrealistisk ut. De må sette inn strakstiltak, men hvilken kvalitet kan vi forvente av disse?

Bekrefter mistanke

Ramstrøm er derimot fornøyd med rapporten som er kommet ut.

— Det er veldig bra at denne viser frem avvikene. Det bekrefter på mange måter det vi foreldre selv har ant.

Da BT presenterte hennes bekymringer tidligere i uken, svarte finansbyråd Liv Røssland (Frp) med å be om mer tid til å få forbedre tilstanden. Det provoserte Ramstrøm, som også er nestleder i FAU ved skolen.

— Det er spennende å se om de faktisk får fortgang i dette nå. At Røssland ber oss om å ha tålmodighet synes jeg er forkastelig etter at vi har levd med dette i så mange år.

Gjør bare smått

Rektor Terje Storesund påpeker selv at flere tiltak allerede er gjort, som å skifte ut store masser rundt skoleveggene for å få bukt med fuktighet.

FAU-nestlederen vedgår at tiltakene som er gjort på skolen har bedret inneklimaet for underetasjene.

— Men det er bare for de etasjene. Når det gjelder klasserommet hvor datteren min går har ikke det hatt noe å si. Det virker som om skolen hele tiden har utbedret småplukk. Hvorfor setter de ikke gang med et arbeid som tar for seg hele problemet istedenfor å gjøre litt her og litt der, spør hun.