31-åringen sa at han skulle til Askøy da han ble plukket opp av en drosje på Ole Bulls plass i 02.00-tiden natt til i går.

— Han virket normal. Det er mulig han var litt ruset, men han var ikke full. Han sto ganske lenge ved drosjeholdeplassen før han til slutt satte seg inn i min bil, forteller sjåføren fra Fyllingsdalen.

De to kjørte rolig og greit til Askøy, til passasjeren ba om å bli sluppet av i en busslomme ved Askøybroen. Da sjåføren skulle motta betaling, tok passasjeren frem en kniv. Sjåføren ble bedt om å gi fra seg alle pengene.

Narkogjeld og torpedoer

— Det var en lommekniv, og han satt bare der med den i fanget, var ikke truende. Jeg sa til ham at han var i ferd med å gjøre noe veldig dumt, og at han ikke ville komme fra det, sier 50-åringen.

Raneren sa seg enig med taxisjåføren, og beklaget det hele, men han ville likevel gjennomføre ranet.

— Han var lei seg, men sa at han måtte gjøre det. Han fortalte at broen hans døde i en overdose for noen uker siden, og at narkotikagjelden hans var blitt overført til familien. Han hadde torpedoer på nakken, og familien var blitt truet med represalier og til og med drap hvis de ikke gjorde opp for seg, sier sjåføren som vil være anonym.

Tilbake på jobb

— Han fikk ikke mer enn omtrent 1000 kroner av meg, forteller sjåføren, som var tilbake på jobb i går kveld. Han har ikke latt seg skremme nevneverdig av episoden.

— Jeg har vært psykisk forberedt på at noe sånt kunne skje. Jeg synes synd på raneren. Det var så amatørmessig utført. Han tilbød seg dessuten å betale pengene tilbake hvis han bare fikk litt tid på seg, men det får vi vel se på, sier sjåføren.

Alarmen gikk ikke

Sjåføren trykket på alarmen i bilen da ranet startet, og trodde at sentralen hadde fått med seg hele samtalen ved Askøybroen.

— Men jeg må visst holde knappen inne i tre sekunder, og det hadde jeg ikke gjort.

Da sjåføren tok kontakt med politiet like etter ranet, ble han vist bilder av menn fra politiets register som kunne passe til beskrivelsen. Han kunne lett plukke ut raneren, som ble pågrepet i sitt hjem bare et par timer senere.

Raneren, som er fra Askøy, ble avhørt i går, og sitter foreløpig i arresten. Det vil bli avgjort i dag om han skal fremstilles for varetektsfengsling. Mannen er en kjenning av politiet på Askøy.