I morgentimene i dag har trafikken på Flesland gått uten problemer, forteller lufthavnsjef Dag Jarle Aksnes.

I går var det verre. Køen i sikkerhetskontrollen gikk helt ut til hovedinngangen på flyplassen, og ingen skjønte helt hvorfor.

— Vi har aldri hatt så lange køer noen gang, sa sikkerhetssjef Lasse Solberg.

- Ekstremt og uventet

  • Det er kjedelig å utsette passasjerene for så mye venting. I går klarte vi ikke å levere den servicen vi skal, sier lufthavnsjef Dag Jarlse Aksnes.

- Hvordan kunne dette skje?

— Hovedgrunnen var ekstremt og uventet mye folk, i tillegg gikk det for sent med Securitas i sikkerhetskontrollen. Det var en kombinasjon, og når køen først oppstår, blir vi liggende på etterskudd hele tiden. Men dette skulle vi ha klart å håndtere.

- Men dere har da oversikt hvor mange som skal reise?

— Vi vet jo hvilke fly som går, men er ikke til enhver tid oppdatert på om det er solgt 70 prosent eller 100 prosent av billettene. Men igjen, dette er noe vi skulle ha klart å håndtere. Så vi går gjennom prosedyrene for å finne ut hvorfor køene oppsto, sier han.

Dagens terminal ble bygget for 2,8 millioner reisende årlig. I fjor passerte flytrafikken fem millioner reisende, og den nye innenlandsterminalen er ikke planlagt ferdig før i 2013.

— Vi kommer også til å se på mulighetene for å lappe litt på den gamle sikkerhetssjekken inntil vi får bygget nytt, sier Aksnes.

Må beregne god tid

Samtidig understreker Aksnes at folk ikke kan forvente to minutter med kø. Reisende må møte opp i god tid før flyet går, på Flesland som på alle andre flyplasser, sier han.

— Målet vårt er maks fem minutter kø i sikkerhetssjekken. Men det vil svinge. Og når ting er unormalt, som i går, vil vi få køer. Sånn er det bare, sier han.

På Flesland måler de køen hver eneste time hver dag. Ifølge lufthavnsjefen har de lenge vært godt fornøyd med ventetiden og egne prestasjoner.

— Men i går fikk vi en dårlig dag.

Se om ditt fly er i rute her | Se webkamera fra Flesland

Hadde du køtrøbbel på Flesland i går?