I forrige uke møtte ektemannen opp i Bergen tingrett for å kjempe for foreldreretten til de to små barna han har sammen med savnede Dung Tran Larsen. I dag kom avgjørelsen om at ektemannen beholder den midlertidige foreldreretten.

— Kjennelsen er unntatt offentlighet, men jeg kan ikke si noe annet enn at min klient er tilfreds med utfallet, sier advokat Tor Øystein Enge til bt.no.

Et nytt moment i barneloven fra 1. januar 2007 sier at dersom den ene av foreldrene dør, så går foreldreretten direkte til den gjenlevende. Dette gjelder ikke dersom den gjenlevende er siktet eller tiltalt for å ha tatt livet av ektefellen. Da skal den foreløpige foreldreretten avgjøres i tingretten.

Hva som skjer videre med de to Dung-barna nå, er det opp til barnevernstjenesten i Laksevåg å avgjøre. Begge barna er i beredskapshjem og fikk før jul et vedtak om et flytteforbud de neste tre månedene.

Les mer i papiravisen i morgen

GIFT: Her er brudebildet av Dung Tran Larsen og hennes ektemann. Nå er den vietnamesiske kvinnen sporløst borte - og ektemannen er siktet for å ha stått bak forsvinningen.
PRIVAT