Tid for Ludo og tv-sendinger fra Falun, skal vi tro meteorologen. Vinterferien avsluttes med tre runder storm og uvær. Det er sendt ut OBS-varsel for Hordaland på grunn av sterk vind og tette snøbyger i fjellet.

Sterkest på kysten

Vakthavende metorolog Martin Granerød ved Vervarslinga på Vestlandet har følgende melding til vestlendingene torsdag morgen:

For øyblikket blåser det liten storm på Fedje. Flere steder i Nordsjøen er det observert vind opptil 30 sekundmeter i kastene. Grensen for storm går rundt 25 sekundmeter. Den sterkeste vinden vil nok holde seg på kysten. I Bergensområdet, som ligger litt lenger inn i landet, er det ventet vindkast mellom 20-25 sekundmeter. Vinden vil avta utover ettermiddagen, dreie mot sørvest og minke til bris.

I dag, torsdag, ventes også stor snøskredfare.

— Den sterke vinden kombinert med snø over 4-500 meters høyde vil gi vanskelige kjøreforhold. Dette er ikke dagen for å legge ut på langtur. Mye vind og snø gir stor snøskredfare.

Nye uvær på vei inn

- Det går mot slutten av årets vinterferie. Er det noen bedring i sikte?

— Værmessig går det mot en begredelig slutt på vinterferien. Lavtrykkene står i kø ute i Nordsjøen og Nordatlanteren. Fredag ettermiddag er det ventet en ny periode med storm, hovedsaklig på kysten. Så roer det seg, før et nytt lavtrykk blåser opp på lørdag, sier Granerød.

Detaljer om snøskredfaren ligger på nettstedet www.varsom.no.