Grunnlaget for konkursbegjæringen er at Simonsen urettmessig skal ha blitt trukket 5600 kroner i lønn fra Norges Miljøvernforbund.

– Det er strengt forbudt å trekke folk i lønn uten dom eller avtale med den ansatte. Her er det mange klare brudd på arbeidsmiljøloven, sier Simonsens advokat Per Danielsen til Nettavisen.

Pengene skal ha blitt trukket fra Simonsens lønn som kompensasjon for oppussing og rengjøring av en leilighet han leide av Norges Miljøvernforbund.

Leiligheten måtte Simonsen flytte ut av da han fikk sparken fra Norges Miljøvernforbund. En oppsigelse Simonsen mener er usaklig, ugyldig og uten grunn.

– Simonsen er en dyktig kranglefant, det var derfor jeg ansatte ham, sier Kurt Oddekalv, leder i Norges Miljøvernforbund.

Han bekrefter overfor Nettavisen at Simonsen ble trukket i lønn, blant annet på grunn av røyking i leiligheten.

– Det stinker der, og hele leiligheten må males om, sier han.

Oddekalv og Simonsen har samarbeidet tett i miljøkampen i nesten 25 år, og Simonsen var forlover da Oddekalv giftet seg for få år siden.

Dette er den andre arbeidskonflikten Kurt Oddekalv og Norges Miljøvernforbund er innblandet i på under ett år. I fjor gikk Erik Johannesen til sak mot forbundet etter det han mente var en usaklig oppsigelse.

MILJØKRIGER: Zoolog Åge Simonsen (med trillebår) har i en årrekke vært en av Kurt Oddekalvs nære allierte i miljøkampen.
Robert Bråthen (Arkivfoto)
I KONFLIKT: Kurt Oddekalv og Norges Miljøvernforbund er nok en gang i konflikt med en tidligere ansatt.
Helge Sunde (Arkivfoto)