Mannen (30) ble først pågrepet av politiet tirsdag, mistenkt for å ha befølt to 15 år gamle jenter i Bergen sentrum. Like etter at han ble løslatt onsdag skal han ha fortsatt med nøyaktig samme oppførsel:

Mannen skal ha befølt en 16 år gammel jente på Torgallmenningen. Ved Hotell Norge skal tre kvinner ha blitt utsatt for samme type tilnærmelser.

På hotellet foregikk en landskonferanse for norske incestsentre. Deltakerne på konferansen er både ansatte og frivillige ved sentrene, i tillegg til andre fagfolk som jobber med overgrepsproblematikk.

— Tåler en støyt

Flere brukere av senteret i Bergen var også til stede på konferansen.

– Heldigvis ble de forskånet for ham. Det er jo mange av dem som jobber hos oss som selv har vært utsatt for overgrep, men de har som regel bearbeidet sine opplevelser. Jeg tror de som ble utsatt for dette tåler en støyt, sier daglig leder Bente Bartz Johannesen ved Senter mot incest og seksuelle overgrep i Hordaland.

De fleste kvinnene og jentene skal ha blitt befølt på utsiden av klærne. Men ved ett tilfelle på Torgallmenningen onsdag skal mannen ha stukket hånden inn under genseren til en 16 år gammel jente og befølt henne på bh-en.

– Han har erkjent de flest forholdene, sier leder for volds- og sedelighetsavsnittet i sentrumspolitiet, Rigmor Isehaug.

Fengslet

I dag ble den asylsøkende 30-åringen varetektsfengslet i fire uker.

30-åringen er siktet for å ha begått seksuelle handlinger mot personer som ikke samtykket til det.

– Han har fortsatt med sine handlinger etter først å ha blitt pågrepet av politiet. Derfor vil ba vi om å få ham fengslet på grunn av gjentakelsesfare, sier aktor, politiinspektør Sidsel Isachsen.

Mannen er også siktet for et mindre narkotikaforhold fra i sommer. Han er ikke tidligere domfelt.