Navn: Grete Knudsen Alder: 63 år Bosted: Bjorøy Stilling: Selvstendig næringsdrivende Hvor vokste du opp? — Jeg vokste opp i Hødden. Hadde en flott oppvekst der. Jeg har mange gode minner fra aktiviteter i Varegg.

Hvor ville du helst bodd? - Sandviken. Der har jeg røttene mine.

Hvor går søndagsturen? - Søndagsturen tar jeg på golfbanen. Som oftest på Meland.

Favorittutested? - Jeg trives svært godt på Bryggeloftet. Betjeningen der er veldig positiv og oppmerksom. En vindusplass er ideelt. Deilig å nyte god mat og flott utsikt i en varm atmosfære.

Hvor handler du klær? - Det er ofte litt tilfeldig, men i Strandgaten er det mange fine butikker for voksne damer. Det kunne faktisk vært flere.

De beste skillingsbollene? - Baker Brun har de beste. Butikken på Zachariasbryggen har et veldig godt miljø, der smaker de ekstra godt. Ditt beste skoleminne? - Skolen arrangerte idrettsstevner på Skansemyren. Jeg har mange flotte minner knyttet til opplevelser der.

Din bergenske favorittrett? - Hos Jan Sandtorv på Torget kjøper jeg fisk. Han har gode råvarer og instruksjoner. Favoritten er breiflabb.

Hvor er du medlem? - Plan Norge, Children at Risk Foundation, Stine Sofies stiftelse og Arbeiderpartiet.

Hva samler du på? - Jeg liker svært godt keramikk, men føler jeg er litt forbi samleperioden. Forsøker heller å dele ut litt.

Ditt bergenske favorittuttrykk? - «Kjusa deg» og «å belite seg». Jeg bruker de ikke aktivt, men det er gode uttrykk.

Hva er du mest stolt over? - Vårt tette sentrum gjør Bergen ulik mange andre byer. Det er lett å bevege seg til fots. Jeg synes det er flott.

Hva ville du vist en turist? - Jeg ville vist byen fra sjøen. Kommet med båt helt inn i Vågen. Gått rundt på Torget. Latt de få oppleve stemningen og nærheten.

Hva er du minst stolt over? - En del av bygningsmassen skjemmer. Det skulle vært lettere å komme til sjøsiden.

Hva mangler i Bergen? - Jeg savner en skikkelig arbeidspolitikk for de unge.

Hva savner du når du er på reise? - Det må være det deilige miljøet vi har her.

Det mest romantiske stedet? - For meg er det Tippetue, rett over Fjellveien. Ditt første kyss? - «Oppi Fjellveien, henmed Mulelven».

Favorittbergenser? - De flotte håndballspillerne vi har.

Har du gått i buekorps? - Nei, men jeg synes det er flott. For meg er buekorps vår, sommer og optimisme. Søttende mai står jeg til sistemann har passert.

Når var du på Stadion sist? - Jeg var der i fjor. Brann mot Rosenborg, resultatet var ikke oppmuntrende. En spiller jeg virkelig har sansen for er Raymond Kvisvik. I tillegg til å være en god fotballspiller er han en flink underholder. Det flotteste byfjellet? - Sandviksfjellet er det flotteste. Der gikk jeg mye da jeg var yngre. Det var alltid mye aktivitet og moro i Buekorpsenes hytter.

En god dag i Bergen? - Vandre i sentrum på en godværsdag. Bergen syder på fine dager. Ha god tid. Gå på Bryggen og Torget. Se alle de unge som samles ved Den blå steinen. Avsluttet på USF, dit skulle forresten Beffen gått. Da hadde jeg vært der enda oftere, for den tar jeg nesten hver dag.

Ordfører for en dag? - Jeg ville laget et helt konkret program for alle dem som studerer i Bergen. Det hadde vært flott å kunne tilby studentene arbeid, slik at vi kunne beholdt dem. Det er altfor mange som reiser fra Bergen etter endte studier.

Bergen om 50 år? - Da håper jeg vi har en by som har tatt opp i seg alle nye trender innen miljø og nyskaping. En mangfoldig by som er en drivkraft på mange spennende felt.

ELISABETH NAA

TROFAST PASSASJER: Grete Knudsen tar Beffen til og fra jobb. Helst vil hun ha en Beffen til Verftet også.<p/> FOTO: ØRJAN DEISZ