Overvåkningsbilder fra Havnevesenet viser at Beffen ble stjålet like før klokken to i natt. Skipper Kåre Solvang oppdaget at den var borte da han kom på jobb klokken 06.45 i morges.

— Han ringte meg og lurte på hvor Beffen var. «Beffen skal no ligge der, har du ikke fått opp øynene? Nå må du slutte å tulle med meg», svarte jeg, forteller Laila Holmedal som eier båten.

Men Beffen var borte vekk.

— Vi trodde først at han kunne ha sunket ned på havets bunn, men det var ikke tilfelle. Beffen er rett og slett blitt stjålet, fortalte Holmedal til bt.no i morges.

Kort tid etter ble den tradisjonsrike fergen funnet igjen ved Elsesro i Sandviken. Med småskader i fronten lå båten inntil kai, men uten fortøyning. Eieren kan derfor prise seg lykkelig over det fine været denne natten.

- Totalt meningsløst

Tyvene har trolig tatt seg inn gjennom vinduet og tyvkoblet motoren.

— De har slengt fra seg båten ved kaien. Det er skjødesløs behandling og totalt meningsløst, sier skipper Kåre Solvang.

Holmedal er først og fremst lettet over at båten dukket opp igjen. Hun hadde fryktet det verste.

— Da jeg hørte den var stjålet trodde jeg ikke at jeg skulle se den like hel igjen. Jeg fryktet å se den i fillebiter, totalt knust etter at noen hadde kjørt den på land.

Sikret DNA

Bergensere på begge sider av Vågen måtte finne seg en alternativ måte å komme seg til jobb og skole i morges.

— Det høres dramatisk ut, men folk reagerte faktisk med sorg. Det var ikke mye beklagelse over at de selv måtte gå, men de håpet at vi skulle finne Beffen igjen. Det er et helt spesielt forhold mellom oss og passasjerene, sier Solvang.

Politiet var på stedet og sikret DNA-spor. Tyvene har neppe vært ute etter verdisaker, og eieren selv tror det dreier seg om en guttestrek.

Da politiet var ferdig med sine undersøkelser i 10-tiden, fikk Solvang start på båten og satte kursen rett mot verksted hvor den skal grundig undersøkes.

— Vi lover å få Beffen tilbake i bra stand. Disse tyvene skal ikke få ødelegge. Jeg håper de som tok den har veldig dårlig samvittighet nå, sier Holmedal.

RONALD HOLE
RONALD HOLE
MÅLFRID BORDVIK