Det er derfor forståelig at han følger godt med i disse dager på hvordan utviklingen er i skog og mark.

— Foreløpig har vi ikke heist det røde flagget, men i dette været tørker det godt, og brannfaren er absolutt til stede. Men for to år siden hadde vi en veldig tørr vinter, det har vi ikke hatt i år. For oss er det gunstig.

Helge Eidsnes forteller at de har gjort noen investeringer og praktiske disposisjoner etter den fryktelige aprilmåneden i 2003.

— På tre av stasjonene våre, Åsane, Fana og Laksevåg har vi plassert eget utstyr for brannslokking i skog og på fjell, klart til helikopterfrakt. Det er bare på kroken, så sparer vi verdifull tid. Pakken inneholder pumpe, slanger, strålerør og håndslokkeutstyr. Vi har også gjort avtaler med helikoptertransport.

Brannsjefen liker ikke spesielt godt at folk brenner bråte og bål i hagen, men legger til at hvis folk tenner på er må de ha slokkeutstyr tilgjengelig, i praksis en hageslange. Bossbrenning av for eksempel inventar og nedrivingsmaterialer er ikke tillatt. Mellom 15. april og 15. september er det forbudt å gjøre opp ild i skog og mark.

— Vi er imot brenning i hagene av to grunner, det ene er miljøaspektet, røyken kan være til stor plage for folk. Det neste er selvsagt brannfaren, ilden kan spre seg til bygninger eller skog og mark. Derfor ønsker vi at folk leverer grener og hageavfall til BIRs miljøstasjoner.

Men der må folk betale for å bli kvitt greiene.

— Det mener vi er uheldig. Vi anbefaler BIR om å kutte ut avgift for biologisk avfall, sier Helge Eidsnes.

— Vil dere det?

— Hvis Brannvesenet mener dette er en problemstilling, så må vi drøfte det med dem og eventuelt vurdere endringer, sier Kjersti Kildahl, informasjonssjef i BIR.

— Men vi har ingenting som tyder på at folk i større grad enn tidligere brenner slikt avfall i stedet for å levere til oss, sier hun.