Politiet begrunnet fengslingen med fare for bevisforspillelse. Fengslingsmøtet i Bergen tingrett ble holdt for lukkede dører. 28-åringen påkjærte fengslingskjennelsen på stedet. Dermed må lagmannsretten behandle saken på nytt over helgen.

— Min klient har forklart seg til politiet og mener han er uten straffskyld. Han er styrket i den troen etter å ha sett saksdokumentene, sier 28-åringens forsvarer, advokat Jan Vablum.

Det var fredag at Lieco Auto sendte Granheim Bilsenter AS til skifteretten. Samtidig leverte de også inn anmeldelse mot daglig leder og styreformannen i firmaet, som de mener har gjort seg skyldige i bedrageri og underslag.

Lieco har tatt over som eier av Granheim Bilsenter, og er også konkursboets største kreditor.

Politiet ville i går ikke si noe som helst om det konkrete innholdet i anmeldelsen,.

— Vi har valgt å legge lokk på denne saken av hensyn til etterforskningen, sier politiadvokat Britt Eren Meling ved Hordaland politidistrikt til BT.

Den 50 år gamle styreformannen, som er 28-åringens far, ble også pågrepet i politiaksjonen fredag. Politiet så likevel ikke noe poeng i å begjære ham varetektsfengslet, og valgte derfor å løslate ham sent fredag kveld.

— Formelt sett har 50-åringen fortsatt status som siktet i saken. Frem til etterforskningen er ferdig, er det bare statsadvokaten som har myndighet til å gå inn i saken og frafalle siktelsen, sier Meling.

Familien til de siktede har tatt anklagene svært hardt.

— Noen vil vel si at denne saken er blitt blåst opp til noe ganske større enn det som er sakens realiteter, sier advokat Vablum.