På grunn av mange høyspentkabler i bakken, har det vært vanskelig å reparere vannledningsbruddene i Sandviken.

Natt til lørdag

I beste fall kommer vannet tilbake fredag kveld, men sannsynligvis vil det først skje i løpet av natt til lørdag.

To vannledningsbrudd førte til at en rekke beboere i Sandviken måtte droppe dusjen og kaffen i dag tidlig. Fredag morgen ble det antydet at vannet ville komme i ettermiddag. Nå ser det ut til at Vann— og avløpsetaten må ta kvelden, og kanskje natten til hjelp.

Varer ikke evig

— Ingenting varer evig, heller ikke vannledninger, sier Jan Hansen ved vaktsentralen til Vann- og avløpsetaten.

Problemene startet ved 21.40-tiden torsdag kveld, da en vannledning ved Reperbanen i Sandviksveien sprakk. Spruten stod i været - siden har det ikke vært mulig å få en dråpe ut av vannkranene i området.

— Det er vanskelig å komme til. Ledningene ligger under en drøss med høyspentkabler. Vi har jobbet der i hele natt, men det vil gå en god stund før skadene er fikset. Antakeligvis drøyer det til et stykke utpå ettermiddagen. Jeg kan ikke love noe, men vi må jo være optimister, sa Hansen til bt.no fredag morgen.

Også i boligene rundt Breiviksveien var det full stopp i vannleveringen i morgentimene.

— En ulykke kommer sjelden alene, sier oppsynsmann Harry Flinseth. Han forteller at hovedledningen ved Reperbanen er skadet, samtidig som et siderør er helt ødelagt.

IKKE EN DRÅPE: Etter to vannledningsbrudd torsdag kveld, kommer det ikke en dråpe vann ut av kranene i store deler av Sandviken.
Foto: Arne Nilsen