JON TUFTO

BT skrev i går om den vesle hunden, som var innestengt i en leilighet i Arna. Natt til torsdag ble den reddet ut av politiet, etter at naboene hadde hørt bjeffing i flere døgn.

Hundeeieren var ikke interessert i å få kjæledyret tilbake, og dermed måtte Beauty få et nytt sted å bo.

Utstillingshunder

Nå skal hun tilbake til stedet der hun ble født og oppvokst, hos hundeoppdretter Tove Åse i Eikelandsosen i Fusa kommune.

— Hun har mange slektninger her: mor, bestefar og søster. Jeg har ni hunder på gården, sier Åse til BT.

Flere av hundene deltar på utstillinger i hele landet, og Beautys åtte år gamle bestefar ligger an til å bli «Beste veteran» i år. Faktisk er han regnet som Norges nest vakreste cocker spaniel, uavhengig av alder, selv om han begynner å dra litt på årene.

Kanskje får også det hjemkomne barnebarnet Beauty delta i konkurranser etter noen måneders intensivt pelsstell.

Opprørt

Hundeoppdretteren var opprørt da hun hørte Beautys historie på TVHordaland torsdag kveld.

— Jeg ble ganske dårlig, og ringte til omplasseringssenteret for å høre om det var mulig å få hunden tilbake, sier Tove Åse.

Det fikk hun, etter at Dyrevernsnemnda og foreningen «Fant omplassering av hunder» hadde fått diskutert saken. I går kveld kjørte matmoren til Bergen for å hente hunden.

Åse har ingen planer om å selge kjæledyret, i hvert fall ikke med det første.

— Vi får se etter hvert. Hun skal i hvert fall være hos meg en god stund og bli helt trygg, sier hundeoppdretteren.

Mange ville ha Beauty

«Fant omplassering av hunder» ble nedringt av dyrevenner etter at BT skrev at Beauty måtte omplasseres.

— Vi har fortsatt mange andre hunder som trenger nytt hjem. Vi har faktisk en annen cocker spaniel også, så det er bare å ringe, hvis en er interessert i å skaffe seg hund, sier foreningens leder, Signy Lyngsgård.

TILBAKE TIL RØTTENE: Beautys første matmor, hundeoppdretter Tove Aase fra Kvinnherad, hentet hunden i Bergen i går kveld. Nå skal cocker spanielen få bo i «barndomshjemmet» i Eikelandsosen sammen med sin bestefar og åtte andre hunder.