— Det er tredje år på rad at det har vært innbrudd i Baunehytten på Ulriken på akkurat den siste skoledagen før sommerferien. Men denne gangen har de som har tatt seg inn i hytten tent på skumgummimadrassene i to senger i annen etasje i hytten, sier leder for Baune Sportsklubb, Lars Malmedal til Bergens Tidende. Baunehytten fikk omfattende innvendig skade i brannen natt til lørdag. Tre tenåringer er pågrepet, mistenkt for å ha satt fyr på hytten.

Det var klokken 00.20 meldingen kom om at Baunehytten på Nubben i fjellmassivet Ulriken/Nattlandsfjellet stod i brann.

— Brannvesenet klarte å ta seg inn i hytten og forhindret at den brant ned, forteller operasjonsleder Per Stiegler ved Hordaland politidistrikt til bt.no.

Brannen ble meldt slukket klokken 01.16. Det ble samtidig oppdaget at noen hadde utført skadeverk mot en annen hytte, litt sørøst for Baunehytten.

Tre ungdommer i tenårene ble pågrepet, og politiet tror de har hatt noe med brannen i Baunehytten å gjøre.

Lars Malmedal besøkte Baunehytten lørdag for å se på skadeomfanget etter brannen.

— Utvendig ser det ikke ut som at det har vært brann. Det er tydelig at noen har brutt seg inn i hytten. Det ligger knuste ølflasker både på utsiden og inne i hytten. Det er gjort forsøk på å tenne opp i peisen i første etasje og noen stoler er knust for å kunne brukes til ved. Brannskadene er begrenset til soverommet i annen etasje. Det rommet er sterkt brannskadet og nedsotet, sier Malmedal.

<b>Utbrent:</b> Brannskadene er begrenset til soverommet i annen etasje. Det rommet er sterkt brannskadet og nedsotet etter at det ble tent på skumgummimadrassene i to senger. (foto: privat/Lars Malmedal, leder SK Baune)