Like før klokken tre fikk politiet melding om at en båt hadde truffet et skjær ved Eidsvik utenfor Halsnøy i Kvinnherad kommune.

— Et vitne hørte et smell, og deretter hyl og skrik og ringte til politiet. Et annet vitne hørte det samme, og tok umiddelbart ut båten sin og fikk kontakt med personene om bord i ulykkesbåten, opplyser operasjonsleder i Hordaland politidistrikt Terje Erichsen.

Vitnet fikk slept båten som hadde fem personer ombord inn til land. To av de som var involvert i ulykken er alvorlig skadet, og ble fraktet til Stord sykehus med ambulansebåt.

To personer alvorlig skadet

— Den ene har et benbrudd, mens den andre har en flenge i foten, forteller Erichsen.

De tre andre passasjerene som var ombord i båten da ulykken skjedde skal være lettere skadet.

Årsaken til ulykken er foreløpig ukjent, men politiet mistenker promillekjøring.

Politiet opplyser at personene som var involvert i ulykken var i alderen 18-23 år.

Mistenker promillekjøring

— Vi vet ingenting om hvor stor fart de hadde, eller hva slags skjær de har gått på, men føreren gikk på hodet gjennom en vindskjerm da ulykken inntrakk, sier Erichsen.

Politiet opplyser at alle personene om bord i båten var beruset, og har tatt blodprøve av føreren av båten.

Erichsen legger ikke skjul på at politiet ser svært alvorlig på hendelsen.

— Det kunne ha gått mye verre. De involverte har hatt flaks med tanke på at ingen har falt i sjøen. På tidspunktet da ulykken intraff var det mørkt ute, og ulykken kunne ha fått fatale følger, sier han.

Undersøker båten

Like før klokken halv elleve opplyser lensmannskontoret i Kvinnherad at de vil undersøke båten, og avhøre de involverte i løpet av dagen.

— Vi er på åstede nå, og skal forsøke å kartlegge hva som har skjedd. I og med at det er mistanke om promillekjøring er vi nødt til å foreta en grundig undersøkelse, sier politioverbetjent Sigurd Børve.

— Føreren av båten, som er under 20 år, hadde heller ikke båtførerbevis, sier han.

To av de fem som var ombord i båten ligger fremdeles på Stord sykehus.