Båttyvene har herjet på Askøy, i Meland, i Lindås. på Sotra og nedover til Stord og Haugesund.

— Kobler og har seg avgårde

  • De tar stort sett pene båter, båter som koster opp til flere millioner kroner. Men også små båter, om det er det som er for hånden, sier politiførstebetjent Ove Hindenes i Nordhordland lensmannsdistrikt til bt.no.

Tyveriene begynte helgen 29. til 31. mai.

— De tar seg om bord, kobler båtene og har seg av gårde. Mange båter er skikkelig fortøyd, men det ser ikke ut til at det er noen hindring, sier Hindenes.

I flere av båtene som er stjålet er det gjort store skader. Politiet vet at det er de samme som står bak minst ti båttyverier. Båter blir forlatt og nye tatt.

Politiet mistenker de også står bak tyverier av bensintanker og innbrudd i hytter. Tyvene må være båtvante.

Stjålet på Sotra

To store cabincruisere er tatt fra Sotra.

Den ene var en Bavaria, 35 fot. Den ble stjålet fra Våge i Fjell kommune, mellom 3. juni og 4. juni. Båten ble funnet igjen i Isdalstø i Lindås kommune den 10. Juni. Ble slept til havnen i Litlebergen i Meland kommune.

Den andre, en Bavaria 28 fot, ble stjålet 2. juni fra Kolltveit kai. Den ble funnet igjen i Kjøkkelvik.

Les også: Begge båtene funnet igjen

Tyveristafett

Det ble stjålet en ny båt i Laksevåg, som ble funnet igjen i Haugesund. Der ble en ny båt stjålet. Det ble funnet på Stord.

Enda en ny båt ble stjålet der og den ble i sin tur funnet igjen i Lindås, sier Hagen.

En tyvradd tatt

— Vet dere hvem tyvene er?

— Vi har veldig sterke mistanker til en del gutter tidlig i tyveårene, ja, sier Hindenes.

De mistenkte skal være både fra Lindås og Sotra.

. En gutt fra Lindås, i 16-17-årsalderen, ble pågrepet torsdag, i forbindelse med disse båttyveriene, sier, politioverbetjent Bjørn Hagen i Sotra, Askøy og Øygarden lensmannsdistrikt.

Tyverisesongen i gang

— Heldigvis hadde ikke Bavariaen store skader. Den var kjørt tom for diesel da den ble funnet i Isdalstø, og det er ganske godt gjort, for det var mye diesel på den. Båten bærer preg av at noen har bodd i den, men er ellers ikke mye skadet, sier utreder Eivind Sverdrup i Gjensidige til bt.no.

— Vi er veldig fornøyd med politiets innsats i denne saken, sier Sverdrup. Han ber folk sikre båter og påhengsmotorer nå som båt- og tyverisesongen er i gang.