Natt til 25. august i fjor kolliderte en åpen RIB-båt i en fjellvegg ved Tarlevika i Sund. En av passasjerene, bergenskvinnen Line Bruvik (44), ble kastet ut av båten etter kollisjonen.

Hun døde av skadene senere samme dag.

— Fryktelig tragisk sak

Nå har Statsadvokatene i Hordaland tatt ut tiltale mot den 50 år gamle mannen som førte båten. Kvinnen som omkom var tiltaltes kone.

— Dette er i første rekke en fryktelig tragisk sak, også for den tiltalte, ettersom avdøde var hans kone. Hendelsen har hatt dramatiske konsekvenser for ham og familien, sier statsadvokat Elisabeth Deinboll.

Påtalemyndigheten har etter en helhetsvurdering valgt å ta ut tiltale mot mannen.

— Kjernen i tiltalen er, slik vi ser det, at han har holdt en for høy hastighet med båten, forholdene denne kvelden tatt i betraktning. I tillegg er det en del handlinger han har unnlatt å foreta seg, sier statsadvokat Elisabeth Deinboll, som har tatt ut tiltalen.

20-25 knop

Mannen skal ha ført båten med en promille på 0,7. Det er i utgangspunktet innenfor grensen som gjelder til sjøs, nemlig 0,8.

Ifølge tiltalen skal 50-åringen kun ha brukt visuell navigasjon i nattemørket mens han kjørte nær land med en hastighet på 20-25 knop. Verken GPS eller lyskastere skal ha vært i bruk.

Mannen oppdaget dermed ikke at båten var ute av forventet kurs før det var for sent, ifølge tiltalen.

Han er tiltalt for uaktsomt drap etter straffelovens paragraf 239.

— Ba ham senke farten

Det var til sammen seks passasjerer om bord. Også en mann havnet i vannet, men han slapp fra ulykken med skader i en fot.

Båtfølget hadde vært på Periferifestivalen i Sund på Sotra. Ulykken skjedde i nærheten av festivalområdet.

Båtføreren skal ifølge tiltalen på et tidspunkt ikke ha observert kjente landemerker. Passasjerene skal også ha bedt ham senke farten i forkant av ulykken, heter det.

BT har vært i kontakt med mannen. Han ønsker ikke å kommentere tiltalen.