• Fritidsfartøy kom i høy fart og kjørte i yrkesfartøy, melder Havnevakten.

«Vi er blitt påkjørt av en hurtiggående båt!»

Slik lød anropet fra lastebåten MS Rani hos Havnevakten i Bergen, like over klokken 20.30 søndag kveld, ifølge havnevakten.

Tatt inn i ambulanse

Lastebåten på 29 meter hadde kollidert med en fritidsbåt midt i Byfjorden. Ingen personer ble skadet, og båtene kunne selv gå til kai ved Måseskjæret fulgt av en redningsskøyte.

— Fritidsbåten har kjørt inn i siden på lastebåten. Personene i fritidsbåten har forklart at de har holdt en fart på ca 22 knop når de kjørte inn i lastebåten. Det er ikke noe å si på den farten om man kjører aktsomt og følger med, men det har de tydeligvis ikke gjort, sier operasjonsleder Hans-Eirik Thue ved Hordaland politidistrikt.

I fritidsbåten befant det seg en mann og en kvinne. Kvinnen ble tatt inn i en ambulanse som ventet på kaien. Mannen ønsket ikke å la seg intervjue, men ga uttrykk for at det gikk bra og at det tilsynelatende ikke er personskade.

— Jeg trodde først det kunne være store skader på båtene. Det var mørkt og kveld, og det kunne vært dramatisk om noen var falt i sjøen. Det gikk heldigvis bra, sier havneinspektør Cato Eilertsen.

Avkreftet promillemistanke

Politiet opplyste søndag kveld på Twitter at det var mistanke om føring av båt i beruset tilstand.

Til BT opplyste de at mannen i fritidsbåten skulle tas inn til promilletest.

Etter undersøkelser avkreftet politiet mandag den mistanken.

KOLLISJON I BYFJORDEN: En fritidsbåt og en lastebåt kolliderte ca klokken 20.30. Nå går de til kai i Sandviken med følge av redningsskøyte.
Odd Nerbø