To helikoptre, ambulansebåt, redningsskøyte og kystvakt var involvert i søket etter eventuelle savnede, i tillegg til et titalls private båter.

— Dette er mest sannsynlig forsikringssvindel. Når man ser båten, er man ikke i tvil om at dette er gjort med hensikt, sa skipssjefen på kystvaktskipet KV «Ålesund», Øystein Flatval-Larsen, til bt.no etter at søket var avblåst og de hadde heiset båten om bord.

Anmeldt

Onsdag leverte imidlertid eieren av båten anmeldelse på tyveri av båten.

— De var skrekkslagne over at båten var stjålet, og antydningene som var kommet om forsikringssvindel, sier konstituert lensmann Terje Sperrevik i Os.Eieren vil ikke snakke med bt.no, men hun skal ha forklart at hun ble oppmerksom etter at båten var omtalt i avisen.

— Så sjekket hun opp og fant at båten var stjålet, sier Sperrevik

- Skadene påført

Båten er meldt stjålet fra Halhjemsområdet, hvor den lå fortøyd i sjøen. Siste sikre observasjon av båten skal ha vært søndag forrige uke.

— Vi er interessert i å komme i kontakt med folk som kan ha observert båten mellom Halhjem og Austevoll. Det er en ganske spesiell båt, sier Sperrevik.

Han sier det foreløpig ser ut som skadene som har ført til at båten sank er påført.

— Men det vil den videre etterforskningen vise, sier han.

Foreløpig har ikke politiet noen mistenkte i saken.

- SVINDELFORSØK: - Når man ser båten, er man ikke i tvil om at dette er gjort med hensikt, sa skipssjef på kystvakten Øystein Flatval-Larsen etter at båten var hevet.
KYSTVAKTEN
STORT SØK: Ifølge Fredrik Stenevik deltok i tillegg til redningsetatene åtte småbåter i søket, sammen med en tankbåt og en seilbåt.
FREDRIK STENEVIK