Klokken 10.30 ble leteaksjonen avblåst etter at båteeieren ble funnet. Aksjonen ble satt i gang på grunn av en motorbåt som ble funnet drivende og tom i Grimdstadfjorden.

— Båteieren er funnet i god behold på hytten sin, sier operasjonsleder Erik Hole ved Hordaland politidistrikt.

Politiet vil foreløpig ikke si noe om hva som er skjedd.

Var redde

En vaktbåt fra Haakonsvern ble satt inn i letingen, sammen med redningsskøyten «K. G. Jebsen» og luftambulansen som fløy over området.

— Så lenge vi ikke har fått kontakt med eier, må vi ta utgangspunkt i at det har skjedd noe. Vi er redde for at noen har falt over bord, sier redningsleder Stein Solberg ved Hovedredningssentralen på Sola.

Ba om opplysninger

Båten er en Eurocraft 460 med en Suzuki påhengsmotor på 50 hestekrefter, og politiet ba om opplysninger fra folk som hadde sett båten.

Båten ble funnet av en båtfører, som slepte den til Bjorøy. Han ringte til politiet klokken 08.56 søndag formiddag.

Ringte politiet med en gang

Hovedredningssentralen koordinte aksjonen sammen med politet. Politet etterforsket på land, og undersøkte blant annet hytten båteieren ble funnet i.

Båtføreren som fant båten var på vei til hyttetur på Bjorøy da han fant båten i vannet. Han forteller at han ringte politet med en gang, og fikk beskjed om å sikre den. Han slepte den dermed til sørsiden av Bjorøy.

— Nøklene sto i båten, så tanken om at noe har skjedd er berettiget, sier mannen, som ikke ønsker å ha navnet i avisen.