Retten har funnet det bevist at 29-åringen over en lengre periode unnlot å utstede billett til passasjerene, og i stedet puttet billettpengene i egen lomme.

Mannen er dømt til 30 dagers betinget fengsel og en bot på 10.000 kroner. Han er i tillegg dømt til å betale 3000 kroner i saksomkostninger.

Fattet mistanke

Allerede to måneder etter at Bergen-Nordhordland Rutelag AS (BNR) overtok ruten mellom Nøstet og Kleppestø i juni 2005, opplevde selskapet en betydelig nedgang i antall reisende i forhold til det som var forventet. Etter å ha gjennomgått tall og estimater, fant ikke BNR-ledelsen annen forklaring på de negative tallene enn at det måtte skyldes en utro tjener.

For å avsløre den utro tjeneren, ansatte selskapet sikkerhetsvakter som spanere, i tillegg til at daglig leder Trygve Tønnessen selv sto på broen og kontrolltelte passasjerer. Det viste seg at Tønnessens passasjertall ikke stemte overens med 29-åringens passasjertall.

Innrømte underslag

Etter å ha blitt konfrontert med opplysningene, innrømte 29-åringen at han hadde tatt penger fra billettvesken. Han signerte også en erklæring hvor han erkjente tyveri av 25.000 kroner.

I retten tok 29-åringen avstand fra denne erklæringen, og erkjente seg ikke skyldig. Han sa at han kun hadde lånt penger fra billettvesken og lagt dem tilbake når han fikk lønn. I tillegg innrømte han å ha tatt rundt 500 kroner fra vesken to-tre ganger.

STJAL: Billettmannen trodde han hadde funnet snarveien til rikdom på hurtigbåten mellom Bergen og Askøy.