En 73 fots trebåt ble natt til onsdag totalskadd da det begynte å brenne om bord. Båten lå til kai ved Eivindvik slipp i Gulen da det begynte å brenne, og det skal ha vært to personer om bord i båten. Politiet fikk melding om brannen av brannvesenet klokken ett natt til onsdag.

— Da politi og brannvesen kom frem til stedet fikk de vite av eier at det skulle være proprangass om bord og andre pyrotekniske gjenstander.

— Vi var også redd for at båten kunne gå ned med 200 liter diesel om bord, sier operasjonsleder i Hordaland politidistrikt Morten Kronen.

Pustet inn røyk

De to personene som var om bord i båten kom seg raskt til land. Begge to hadde pustet inn røyk og ble kjørt til lokal legevakt i Knarvik for en nærmere sjekk.

Slukkearbeidet gikk over lang tid, og brannvesenet var en stund bekymret for at brannen skulle spre seg til en bygning på slippen.

— Brannvesenet hindrer båten i å synke ved hjelp av lenser, sier Kronen.

- Hørte smell

Båten skal ha ligget i Eivindvik i omtrent en uke da brannen oppstod. Den skal ha vært på vei til Nord-Norge da eieren fikk problemer med det elektiske anlegget om bord.

— Eier har opplyst at det er gjort utbedringer på anlegget, og vi vil se nærmere på brannårsaken i løpet av dagen, sier Kronen.

Eieren av båten skal ha hatt et batteri til ladig i messen da brannen startet.

— Han og den andre personen som var om bord skal ha hørt et smell fra messen, og deretter kom det masse røyk, sier Kronen.

Like etter klokken fire avsluttet politiet på stedet.

- Fremdeles ikke kontroll

Like før klokken syv har brannvesenet fremdeles ikke kontroll over brannen. De betegner likevel ikke situasjonen som dramatisk.

— Vi er forsiktige med å avslutte for tidlig fordi det er mange hulrom i båten hvor det kan ligge branngasser og liknende, sier vaktkommandør ved 110-sentralen Arne Korneliussen.

Det skal ha vært flere småeksplosjoner i båten i løpet av natten på grunn av propangass og andre pyrotekniske gjenstander om bord i båten.

— Vi holder nok på en stund til der ute, det er så dumt hvis det begynner å brenne igjen. Men det er ikke fare for at brannen skal spre sier, sier Korneliussen.

Klokken 10.42 er brannen meldt slukket.