Politiet i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt var på vei fra Leirvik og nordover for å bistå en båt som hadde fått motorstopp, da de i dag tidlig fikk øye på en ti fots plastbåt som gikk i ring et stykke fra land uten for Håvardneset.

— Det var ingen personer å se i båten eller i umiddelbar nærhet, sier operasjonsleder Trond Friberg ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Ingen savnede i området

Hovedredningssentralen i Sør-Norge fikk melding om båten litt før klokken fem i dag morges.

— Vi har søkt området med redningsskøyte ”Halfdan Grieg”, kystvaktbåten ”Garsøy” og Røde Kors-båten på Stord. Det er veldig fine søksforhold, men vi finner ingenting, sier Olav Vaage ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge.

Politiet har ikke fått melding om savnede personer i området, heller ikke om båttyveri.

Så to gutter i båten

— Et vitne observerte at båten kom til lands i tretiden i natt og så to gutter som vasset i land, og deretter løp fra stedet. Etterpå gikk båten sakte ut igjen, uten at det så ut som om det var personer i den, sier Vaage.

Båten ble mest sannsynlig stjålet fra Halsenøy i natt. En person som tror det kan være hans båt har henvendt seg til politiet i ettermiddag.

– Men vi har fremdeles ikke fått tak i de som har stjålet båten, sier Friberg.

Klokken 11.22 avsluttet Hovedredningssentralen søket, og Røde Kors pakket sammen.

— Vi er selvfølgelig interessert i komme i kontakt med de to personene som ble observert. Om om noen savner en båt, kan de henvende seg til oss, sier Friberg.

Redningsskøyta "Halfdan Grieg" var en av båtene som ble sendt ut for å sjekke den mystiske, løpske båten.
Ørjan Deisz