Lørdag ettermiddag fikk Hovedredningssentralen (HRS) melding om at en båt hadde gått på grunn ved Rabben båthavn i Austevoll.

— En person som er tatt hånd om av politiet, men de sjekker også om det har vært flere personer om bord, sier Hans G. Christensen, vakthavende redningsleder ved Hovedredningssentralen.

Plukket opp fra skjæret

— To betjenter fra Austevoll lensmannskontor er på vei ut til havaristedet for å undersøke om det kan ha vært flere i båten, sier operasjonsleder Erik Hole ved Hordaland politikammer.

Han sier at det er mistanke om at båtføreren var påvirket av promille.

— Mannen ble plukket opp fra skjæret av en forbipasserende båt og brakt inn til Rabben båthavn. Han er ikke spesielt samarbeidsvillig, men politiet har ham under kontroll, sier Hole.

Uklart om flere var med

Han sier også at et luftambulansehelikopter har fløyet over havaristedet uten å observere folk i sjøen.

— Men det er litt uklart om det har vært flere personer i båten. Derfor agerer vi nå som om det kan ha vært flere med, og vi undersøker nå ved skjæret for å få full oversikt, sier Hole.

Meldingen om havariet kom ca klokken 12. Politiet kan foreløpig ikke si noe om størrelsen på båten som gikk på skjæret eller om den hadde stor fart da ulykken inntraff.

Promillesiktet båtfører har omsider erkjent at han var alene i båten da han kjørte den på et skjær.

Den 44 år gamle mannen blir anmeldt.