— Vi lå og fisket og skulle akkurat til å bytte plass. Da hørte vi alarmene gikk inni båten. Der var det en slange i motorrommet som hadde hoppet av, og det kom vann inn fortere enn vi klarte å få det ut, sier båtfører Torbjørn Heggernes.

Han og tre andre var ombord i den 34 fots stor cabincruiseren som like før klokken 10 i formiddag begynte å ta inn vann ved Greipingen fyr, vest for Rong i Øygarden kommune.

Politi og redningsskøyten « KG Jebsen» rykket ut til stedet.

— Mannskapet på redningsskøyten fikk lenset båten og slangen ble satt på plass. Nå tar de ta båten på slep, og de fire havaristene blir med redningsskøyta inn til land, sier Tanja Krangnes, senior kommunikasjonsrådgiver i Redningsselskapet.

Havaristen blir nå slept til kai av redningsskøyte som kom til stedet.

En fiskebåt tok to av personene om bord, mens de to andre forble ombord for å lense båten. Klokken 1040 meldes det at redningsskøyten er på stedet og har fått pumpe om bord i havaristen.

Det ble meldt til politiet at båten var i ferd med å synke.

Politet var tidlig i kontakt med personene om bord.

— De øser for harde livet og er redd de skal gå ned. Båten er ikke langt fra land. Det er mulig det er en annen sivilbåt i området som hjelper båten i nød, sier operasjonsleder Kjersti Eidsnes ved Hordaland politidistrikt når de første meldingene kommer inn.

Ved 10.19-tiden opplyser Hovedredningssentralen at de har kontroll på situasjonen.

— De har fått bistand av en sjark like ved. To kvinner er gått om bord i den, to menn er blitt igjen for å forsøke å lense og redde båten, sier redningsleder Hans G. Christensen.

Er du i nærheten? Ring 02211 eller send MMS til 2211.