Onsdag morgen fikk politiet melding om at en båt hadde sunket i Vågen. Politiet vet at en person har hatt tilhold i båten, som lå fortøyd ved Blaauwgården i C. Sundts gate, og et vitne observerte en mann i båten sent tirsdag kveld.

Politiet besluttet derfor å sette i gang søk med dykkere i og rundt båten.

— Vi ville forsikre oss om at det ikke var noen personer i båten, og dykkere gikk ned for å sjekke. Det er ikke gjort noen funn, sier politibetjent Torgrim Flaten.

Eiendeler flyter rundt

Havnevesenet dro til stedet for å rydde opp og dykkere ble bestilt til søk i sjøen da politiet fikk meldingen klokken 08.12 i morges.

— Det flyter eiendeler og inventar rundt båten. Vi vet ikke om personen har vært om bord da båten sank, sa operasjonsleder Inger Myrtvedt ved Hordaland politidistrikt.

Havnevesenet har lagt ut lenser rundt båten fordi det lekker diesel ut i sjøen.

— Vi venter på tilbakemelding fra brannvesenet om å sende ned dykkere, og vi er på vei til stedet med en båt. Vi må ha en kran for å løfte opp båtvraket, sa havneinspektør Terje Strømsnes.

Kontramelding

Ved 10.20-tiden opplyser Havnevesenet at det ikke vil bli sendt dykkere i sjøen.

— Vi får ikke tak i eieren, men det er besluttet i samråd med Hovedredningssentralen og politiet at det ikke er nødvendig å sende ned dykkere, sa Strømsnes.

Ved 11.15-tiden kom en ny melding fra politiet: Mannen hadde blitt observert i båten i går kveld klokken 23.15.

— Politiet har prøvd å få kontakt med person som har vært tilknyttet båten. Det er ikke oppnådd kontakt. Det er derfor besluttet søk med dykkere i og rundt båten. Brannvesenet varslet og gjennomfører søk, sa Myrtvedt.

Ikke gjort funn

I 11.30-tiden onsdag sier operasjonsleder Myrtvedt til bt.no at dykkere har vært inne i og rundt båten, og at den var låst med hengelås fra utsiden. Søket er avsluttet, uten funn.

— Det er ingenting som tyder på at det er folk der, sier Myrtvedt.

— Vi vet at en person er tilknyttet båten, vi vet ikke hvor denne personen bor, og har ikke fått kontakt med vedkommende. Men vi har ingen indikasjoner på at vedkommende er i båten om har sunket, sier operasjonslederen.

I 12.30-tiden sier Myrtvedt at de har vært i kontakt med en venn av eieren av båten, og at alt skal stå bra til med vedkommende.

baat.jpg
PÅL ENGESÆTER