– I det siste brevet vi har fått fra politiet om å stille i avhør, har jeg forfattet et veldig enkelt svar, sier advokat Stein Erik Ottesen.

Svaret er kort og godt «nei».

– Jeg har ikke begrunnet det. Svaret gjelder til hun eventuelt måtte ombestemme seg, sier Ottesen.

Ingen tillit til politiet – Hun har svart på flere av de samme spørsmålene i avhør flere ganger. Politiet snur steiner de allerede har snudd. Min klient har rett og slett ingen tillit til politiets arbeid, sier Ottesen.

Svigerfaren har heller ikke latt seg avhøre siden han ble løslatt etter første fengslingsrunde.

– Han har ikke brukt forskjellige unnskyldninger underveis. Han har forklart det han vet, og har ikke mer å si. Han er sikker på at han ikke har noe som kan bidra til å få Dung tilbake, sier advokat Jørgen Riple.

Flåsete av politiet Han mener det er flåsete av politiet å gå ut og kritisere en hel familie i forhold til avhørssituasjonen.

–Enkelte av de siktede har forklart seg i dagevis i denne saken. Dersom politiet ikke har fått de svarene de trenger, så sier det mer om politiet enn om de siktede, sier Riple.

Dungs ektemann har etter løslatelsen sagt at han nå vil konsentrere seg om å få barna tilbake før han går i nye avhør. Bergen tingrett skal avgjøre den foreløpige foreldreretten i løpet av januar.

Heller ikke den drapssiktede svigerbroren til Dung har ønsket å forklare seg.

Silje Katrine Robinson