• Det er råttent av politikere å stjele fra ungene. Når ikke politikerne stiller opp for skolen, må andre gjøre det, sier Per-Alfred Leknessund fra Frøya Ambassadors.

Eliteserielaget Frøya Amassadors toppet laget og stilte til dugnad på Haukedalen skole i forrige uke. Laget stilte opp for å hjelpe de to elevene Ida O'Sullivan Myran og Pernille Eriksen, som skuffet sto frem i Bergens Tidende og fortalte at penger til trivsel og ny basketbane var inndratt. I går startet arbeidet med å montere to nye solide basketballkurver og basketbanen er flyttet til et område uten store hull i asfalten. Over helgen kan elevene igjen spille basketball i friminuttet.

— Dagen etter at jeg hadde lest i Bergens Tidende om Pernille og Ida som var skuffet over politikerne, tok jeg kontakt med skolen og foreldrene og spurte om vi kunne bidra med noe, sier markedssjef Per-Alfred Leknessund. Gladmeldingen kom mens rektor satt i personalmøte for blant annet å mane til sparsomhet. Meldingen skapte rene jubelstemning.

— Jammen finnes det engler, sier rektor Kjartan Hollekve.

Uten noen betenkeligheter takket han ja til presangen fra Ambassadors.

— Jeg hadde ingen betenkeligheter med å si ja.

Gaver kan skolen motta, sier Hollekve. Det var stort for han å følge høyreiste idrettsatleter i arbeid på skoleplassen.

— Utrolig at folk stiller opp på frivillig basis på denne måten, sier Hollekve.

I tillegg til helt nytt basketutstyr har Hollekve fått løfter om opplæring i basket.

— Laget stiller gjerne opp i gymtimen og lærer elevene å spille basket. Hvordan er det forresten med engelskkunnskapene her på skolen, spør Leknessund.

— I de øverste trinnene er de ikke så verst, svarer rektor.

— Amerikanske Marcius Barnes er på vei over til oss, han kan sikkert stille opp i noen engelsktimer. Det kan kanskje være litt gøy for ungene, sier Leknessund.

Rektor Hollekve er målløs.

— Vi prøver å spre interessen for basket og få litt fart på miljøet. Dette er en ok måte å gjøre det på, sier landslagskaptein og Ambassador-spiller Frode Loftesnes.

Leknessund vil skape en positiv profil rundt det relativt lite kjente basketlaget. Det er ikke første gang laget stiller opp for barn, i fjor samlet de inn penger til gatebarn i Brasil.

— Vi vil være navnet vårt, ikke bare hete det. Vi vil være noe mer enn basketballspillere, vi vil være gode ambassadører for det positive og for Bergen, sier Leknessund.

I tillegg blir han rett og slett sinna av å lese om politikere som snører igjen pengesekken til skolen og til aktiviteter for barn.

— Sagt på godt bergensk; politikerne skulle hatt i ræven.

ORDNET OPP: Basketlaget Frøya Ambassadors stilte opp på Haukedalen skole for å gi elevene mulighet til å spille basketball i friminuttet.
FOTO: BJØRN ERIK LARSEN