Politiet ble varslet om det hasardiøse påfunnet klokken 7.20 i går morges. En person meldte da at noen hadde hoppet fra brotårnet på Askøy-siden. Først trodde politiet at de stod overfor et selvmordsforsøk, men fikk fort rede på at det dreide seg om et svært fuktig basehopp. 18-åringen skal ha landet nær Kleppestø.

— Mannen var godt ruset da politiet traff ham. Han ble dessuten svært kranglevoren, nektet å bli med politiet og satte seg også fysisk til motverge, forteller vaktsjef Rasmus Eikemo ved Hordaland politidistrikt til Bergens Tidende. Nekter alt

Selv nekter 18-åringen ethvert kjennskap til svevet og hevder mer eller mindre at han var ute og gikk tur med fallskjermen sin.

— Mannen sa at han ikke hadde gjort noe som helst galt. Det trodde vi lite på, siden han faktisk hadde fallskjermen under armen da vi traff ham, forteller politibetjent Steinar Lindelid ved Laksevåg lensmannskontor.

Flere personer har de siste årene tatt sitt eget liv ved å hoppe fra Askøybroen. Ifølge Lindelid var det bare flaks at 18-åringen kom fra hoppet i live.

— Dette er så uansvarlig som det kan bli, og i tillegg livsfarlig. Vi er ikke veldig interessert i å finne døde personer under broen, sier politibetjent Lindelid.

Satt i fyllearrest

Vaktsjef Eikemo er av samme oppfatning.

— For det første er det straffbart å hoppe fra broen - noe som til og med er varslet med skilt flere steder på Askøybroen. Når en i tillegg er beruset, blir det bare fullstendig tullete, sier en oppgitt vaktsjef Eikemo.

— Har 18-åringen noen forklaring på dette påfunnet? - Nei, han var ikke tilsnakkendes og ble satt rett i fyllearresten. Vi fikk avhørt ham ut på ettermiddagen, og han nekter fortsatt for å ha gjort dette hoppet, sier Eikemo.

Basehopperen er nå anmeldt både for det fuktige svevet og for brudd på løsgjengerloven. Dermed kan 18-åringen vente seg bøter som virkelig svir etter det hasardiøse påfunnet.

HASARDIØST: Den fulle 18-åringen hoppet ut fra det 152 meter høye tårnet på Askøybroen. – Dette er så uansvarlig som det kan bli, og i tillegg livsfarlig, sier politiet.
FOTO: GIDSKE STARK