Charlotte Christensen hadde en avtale med venner på Fløien Folkerestaurant søndag. Men det som skulle være et hyggelig treff, ble en skuffelse for både store og små.

— Jeg ble stoppet fordi jeg hadde barnevogn. To servitører sa at det var bedriftens policy ikke å slippe inn barnevogner, sier Christensen.

- Sett ham på gangen

Hun er rasende og mener dette er diskriminerende fra restaurantens side.

— Jeg følte at det var litt diskriminering at vi ikke skulle få komme inn med et sovende barn. Det var ikke fullt, da kunne jeg kanskje ha forstått at det ble trangt. Men jeg gikk inn igjen for å snakke med servitørene etterpå og ba dem vise litt skjønn, men de var ikke interessert, sier hun.

Vennegjengen på fem voksne og fem barn forlot restauranten, men de som allerede hadde betalt og måtte gå fra maten sin, fikk ingen penger refundert. Det var uansett uaktuelt for Christensen å sette fra seg vognen ute i gangen med det sovende barnet i.

— Vi trodde at dette skulle være et tilbud for barnefamilier, og det er jo det Fløyen reklamerer for med sine aktiviteter og turstier - og så skal en gruppe ekskluderes. Vi bruker Fløyen og restauranten nesten hver søndag, og har aldri opplevd dette tidligere, sier Christensen.

Ikke policy

Innehaver av Fløien Folkerestaurant, Eric Saudan. kjenner ikke til hendelsen da bt.no tar kontakt. Han sier at de av praktiske årsaker ønsker at folk setter fra seg både barnevogner, sykler og akebrett i gangen, men at de selvsagt utviser skjønn.

— Jeg beklager at de føler seg urettferdig behandlet. Dette er ikke policy hos oss, sier Saudan.

Han forventer ikke at noen går fra barnet sitt utenfor restauranten når det sover.

— Den eneste grunnen til at dette har kommet opp, er at mange vogner er blitt så store nå, og ikke alle kjører dem like hensynsfullt. Vi skal ta hensyn til alle våre gjester. Dette er som med ammedebatten, som gikk tidligere, der noen ammer diskret og det er bare koselig, mens andre gjør det på en måte som kan støte de som sitter i nærheten. I vår bransje skal vi selvsagt være fleksibel og ta hensyn til alle gjestene, sier Saudan.

Mister søndagskosen

Christensen og vennene hennes vurderer nå matpakke på fjellturene sine.

— Jeg synes det er ufattelig trist at det skal være sånn, vi har satt pris på det tilbudet og har hatt søndagsturen vår der, så nå må vi finne på noe annet. Nå blir det tursekk og sitteunderlag, sier hun.

Synspunkter? Si din mening her.