I dag ble den 63 år gamle barnevakten varetektsfengslet for fire uker. Politiet frykter at han skal rømme fra landet.

— Dette er en meget alvorlig sak, og med tanke på at siktede har oppholdt seg ulovlig i Norge, mener vi det er fare for unndragelse, sier politiadvokat Beate Hamre Aasnæs.

Foreldre fattet mistanke

Den siktede mannen er egentlig bosatt i et afrikansk land, men kom til Norge på et tre måneders turistvisum i august. Han har siden bodd hos slektninger i Bergen.

Tirsdag denne uken ble politiet kontaktet av mannens slektninger. De hadde mistanke om at deres fire år gamle datter hadde vært utsatt for seksuelle overgrep.

Få timer senere ble den 63 år gamle mannen pågrepet. Politiet tror at han gjentatte ganger har forgrepet seg mot den lille jenten. Overgrepene skal ha funnet sted mens fireåringens foreldre var på arbeid. Den siktede mannen hadde da ansvar for å passe barnet. De to skal ved flere anledninger ha vært alene hjemme. 63-åringen og offeret er ikke i nær familie. Han skal være onkel til jentens far.

Lovens strengeste straff

Den fire år gamle jenten var i dag i dommeravhør. Politiet vet foreløpig ikke hvor mange ganger 63-åringen skal ha forgrepet seg mot henne. Det er også uklart om barnet har pådratt seg fysiske skader.

63-åringen er ikke siktet for voldtekt, men for å ha hatt seksuell omgang med et barn under ti år. En slik forbrytelse kan i teorien straffes med lovens lengste straff - fengsel i 21 år. Dagens fengslingsmøte ble holdt for lukkede dører av hensyn til privatlivets fred. Etter det Bergens Tidende erfarer nektet 63-åringen enhver straffskyld.

Mannens forsvarer, advokat Gisle Didriksen, ønsker ikke å gi noen kommentarer til pressen.