Sent onsdag kveld fikk foreldre på Vangen skule i Vossbeskjed om at barna må bli hjemme torsdag.

— Det stemmer, sier rådmann Einar Hauge.

Underjordisk p-hus

Årsaken skal være problemer med utgraving til etunderjordisk parkeringshus tett inntil skolen som har over 200 elever.

FARLIG: Her lot entreprenøren gjerdet/sikringen mot stupet være åpent i SFO-tiden, hevder Høyre-politiker og mor til en elev ved skolen, Iril Schau Johansen.
Iril Schau Johansen

— Foreløpig beskjed er at detblir stengt torsdag. De får ikke elevene inn på skolen. Jeg forsto det slik at det hadde rast ut noeunder tilkomsten til selve skolen. Det er sånt som kan skje når man jobber itettbygde strøk, sier Hauge.Skolen skal også være overnattingssted for lag under den store fotballturneringenVoss Cup førstkommende helg.

— Det er noe vi helt klart må se på, sierrådmannen.

Kritikk

Vangen er en tradisjonsrik skole i sentrum på Voss. Skulenhar vært flyttet mange ganger siden oppstarten i 1828. Nåværende skolebygning ble tatt i bruk i 1970 og er plassert på Tunshovden midt i kommunesenteret på Voss.

Høyre-politikeren Iril Schau Johansen, som har en datter påskolen, har kritisert arbeidet og krevd en intern evaluering.

— Jeg har fått flere tilbakemeldinger om at erfaringene ikke er udelt positive med en blanding av tunge kjøretøy og barn,særlig i SFO-tiden. Det skal være SFO-ansatte med øyne i nakken å takke for at det har gått bra, sa hun til avisa Hordaland for en uke siden.

— Jeg har over tid prøvd å ta opp mangel på info fra Voss Parkering og ordfører, ogbekymring for sikkerhet. Vi som foreldre ble forsikret om at det var trygt, men ungene måtte presse seg mellom lastebiler og mur når de skulle forbi. Jeg har tatt det opp med ordføreren. Hansvarte bare at vi måtte stole på at arbeidene ble gjort riktig, sier SchauJohansen til BT.

«Det sto usikret»

Hun hevder også at entreprenøren lot gjerdet og sikringen mot stupet stå åpent i SFO-tiden. BT har ikke lykkes med å få tak i prosjektlederen onsdag kveld.

- Hva har du tenkt å gjøre i morgen?

— Godt spørsmål. Jeg skal i fylkestinget og harordnet med barnevakt, sier Schau Johansen.

Ordfører Hans-Erik Ringkjøp (Ap) vil ikke kommentere påstandene.

— Jeg kan ikke uttale meg når jeg ikke vet hva detgår i, sier Ringkjøp, som likevel bekrefter at kommunen jobber med å etablererundt 300 plasser til det han kaller «generell sentrumsparkering».

Vet du noe om saken? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post