— Jeg har aldri bevisst tatt dem på kjønnsorganene, men jeg kan ikke utelukke at jeg er kommet borti under lek, sa mannen da han forklarte seg i Bergen tingrett i går.

55-åringen er tiltalt for gjentatte ganger å ha befølt kjønnsorganene til to jenter. Det første overgrepet skal ha funnet sted i 1997. Barna var da bare seks år gamle.

— Jeg forstår ikke hvordan mine handlinger kan ha blitt oppfattet som ekle. Jeg har alltid hatt god kontakt med barn, og er aldri tidligere blitt beskyldt for noe liknende.

Egne barn til stede

Tiltalte bor i Bergen sammen med sin kone og tre barn. Jentene han skal ha forgrepet seg mot er begge venninner av hans egne døtre.

Ifølge påtalemyndigheten skal familiefaren ha befølt barna under og utenpå klærne mens han lekte med dem. Ved et tilfelle skal han også ha fått en av jentene til å beføle ham. Ved denne anledningen skal det ha vært mannens egen datter som trakk ned buksen hans.

— Jeg forstår ikke hvordan hun (nabojenten red.anm.) kan si det hun sier. Det er helt vanvittig, sa mannen i retten.

Han bedyrer at han kun hadde til hensikt å leke med barna. De var hyppige gjester i familiens hus, og tiltalte trodde de hadde glede av at han deltok i leken.

— Jeg husker fra min egen barndom hvor gjevt det var hver gang far tok seg tid til å leke med oss. Etter at mannen ble anmeldt for seksuelle overgrep har han endret oppførsel.

— Det er blitt til at jeg overhodet ikke leker med noen barn lenger. Jeg er redd for hva folk vil tro hvis de ser meg sammen med dem.

Mannens forsvarer, advokat Tom Schjeldrup Skare, karakteriserer politiets etterforskning som kritikkverdig. Han mener blant annet at de to jentene var blitt påvirket under dommeravhørene. Rettssaken fortsetter i dag. Dom er ventet over helgen.