ARNE EINAR BRUN arne.brun@bt.noTil høsten begynner Cathrine Mjølsvik (13) på Rothaugen ungdomsskole i Sandviken. Hun blir da nødt til å ta buss til og fra skolen hver dag. På såkalt barnekort vil bussutgiftene koste 400 kroner hver måned. Eller rundt 12.000 på de tre årene Cathrine vil gå på ungdomsskolen.Cathrines mor, Heidi Mjølsvik, synes det er merkelig at ungdomskort er billigere enn barnekort.

Billigere for ungdom — Et ungdomskort koster 360 kroner, mens et barnekort koster 400. I tillegg kan man reise så mye man vil til byen med et ungdomskort, det kan man ikke med et barnekort, sier Heidi Mjølsvik.Hun påpeker videre at studenter ikke betaler så mye mer enn barn. Et studentkort koster 475. - Jeg vil ikke at studentkort skal bli dyrere, men at barnekort må bli rimeligere, sier Heidi Mjølsvik. Hun har vært i kontakt med bl.a. Gaia, og de bare toer hendene sine. Men hun vil ikke gi seg før noe blir gjort.

200 m fra gratis skoleskyss Mjølsvik er også oppgitt over den såkalte fire kilometergrensen. Denne skiller mellom de elevene som får gratis skoleskyss og de som må betale.- Vi bor bare 200 meter fra grensen, som ville spart busspengene vi vil bruke på skoleskyss til Cathrine i tre år, sier mor Heidi Mjølsvik, som nå forventer at noe blir gjort.

Les også: Vil ikke forandre prisene