Det er kommunens byggesaksavdeling som har stanset utbyggingen av den kommunale barnehagen.

Klokken 10 i dag tidlig startet monteringen av den første av de 24 brakkene som skulle bli sentrums første midlertidige, kommunale barnehage. Bare en time seinere ga kommunen selv stoppordre.

— Jeg kan bekrefte at bygget ikke er i henhold til byggetillatelsen, og at bygget er plassert 140 cm nærmere nabogrensen enn tillatt, sier kommune-ingeniør Odd Sande.

Den ulovlige byggingen ble anmeldt til politiet av nabo Steinar Aagesen. Han har protestert mot plasseringen av bygget siden planene ble offentliggjort.

— Jeg har brukt store ressurser for å vedlikeholde fasadene på leiegårdene mine for å gjøre det pent ut mot parken. Bare gjerdet mitt brukte jeg 150.000 kroner på, fordi jeg ville beholde den gamle stilen. Så kommer kommunen og setter opp røde plastgjerder og bygger et stygt bygg som tar utsikten og skygger for naboene. Det protesterer jeg mot, sier Steinar Aagesen.

Kommunen kommer med en redegjørelse torsdag.

  • Bergens Tidende ønsker å komme i kontakt med foreldre som har fått barnehageplass i Nygårdsparken barnehage. Vennligst ring nyhetsleder Gard Steiro på mobil 913 83 485 eller send e-post til gard.steiro@bt.no.