På grunn av en politisk demonstrasjonsstreik vil de fleste kommunale barnehager være stengt mandag 15. desember frem til klokken 11.30.

Utdanningsforbundet, Fagforbundet og Delta varslet tirsdag at deres medlemmer i barnehagene oppfordres til å delta i politisk streik mandag. Dermed må de fleste kommunale barnehager holdes stengt i noen timer.

Bakgrunnen for streiken er byrådets forslag om kutt i kommunens tilskudd til barnehagene. Saken skal behandles av bystyret mandag, samme dag som streiken avholdes.

Dropper betaling

— Jeg synes det er veldig synd at barna og foreldrene blir rammet på denne måten, sier byråd for barnehage og skole Tomas Moltu i en pressemelding.

— For å kompensere for at vi ikke kan levere et fullverdig tilbud på mandag, vil vi ikke kreve foreldrebetaling for denne dagen, sier byråden.

Beløpet vil bli trukket fra innbetalingen så snart det er praktisk mulig.

I noen barnehager er de fleste ansatte uorganiserte eller tilsluttet andre fagorganisasjoner.

— I disse barnehagene må styrer vurdere om det er forsvarlig å holde åpent hele dagen, sier Moltu.

Over 4000 barn

Det er 68 kommunale barnehager i Bergen, med omtrent 4280 barn, ifølge kommunen. Ennå har Bergen kommune ingen samlet oversikt over hvordan streiken vil ramme barnehagene.

Hver enkelt barnehage vil sørge for å informere foreldre og ansatte om streiken.

Støtter du streiken? Si din mening i feltet under!

PROTESTER: Hundrevis av mennesker samler seg i fakkeltog mot barnehagekuttene 17. november. Nå utløser de samme kuttene streik blant ansatte i barnehagene.
Paul Sigve Amundsen