Kjetil Hopen, som fra før driver Midtun Barnehage og Tiriltoppen barnehage overtar Eventyrdalen barnehage.

— Jeg ble forespurt for noen uker siden både av de som kjøpte bygget og ansatte i barnehagen om jeg ville overta som eier og driver av barnehagen. Jeg ble enig med de som eier bygget om at hvis de fikk annullert kontrakten med forrige driver av barnehagen, ville jeg overta. Det ble de enige om i dag, forteller Hopen.

Skal gjøre utbedringer

Fagetat for barnehage og skole varslet i går at barnehagen må stenge fredag, ettersom helseverngodkjenningen er trukket tilbake. Årsaken er flere feil og mangler som ble oppdaget på en befaring i juni.

Hopen vil nå gjøre det han kan for at barnehagen skal slippe å stenge.

— Jeg har to snekkere og en elektriker som kommer i morgen tidlig som skal gjøre utbedringer. Om nødvendig leier jeg inn flere folk, sier Hopen.

Håper på ny godkjenning

Fredag kommer Helsevernetaten og fagavdelingen på ny befaring, og Hopen regner med at alt skal være i prikkfri stand innen den tid.

— Jeg vil fjerne det som er dårlig og ulovlig bygget, fikse gjerder, og regner med alt er gjort i løpet av en dag. Vi vil jobbe både dag og kveld for å komme i mål, sier han.

Han vurderte å kjøpe barnehagen da den ble lagt ut for tvangssalg tidligere i år.

— Den gikk for så svimlende summer at det ikke var aktuelt, sier Hopen.

Fornøyde

Det er Midgard Utvikling som eier tomten. Planen deres er på sikt å bygge leiligheter der. Hopen har fått en treårig leieavtale med byggeier. Dermed får alle barn og alle ansatte fortsette.

Både foreldre og ansatte er fornøyde med at barnehagen har fått ny eier.

— I likhet med de ansatte er vi kjempeglade for nyheten. At barnehagen blir drevet videre av en ansvarlig eier er det vi har ønsket oss mest. Det er den beste løsningen for våre barn som dermed får være sammen i det flotte miljøet de ansatte har klart å skape for dem, sier Gunnstein Bakke, som er far til en femåring i barnehagen.