En av assistentene hadde laget den store marsipankaken som barn og foreldre nesten klarte å spise opp.

10-årsdagen måtte selvfølgelig feires, derfor inviterte de 17 ansatte ved barnehagen alle nåværende og tidligere unger til bursdagsfesten. Det var populært, for tidligere barnehagebarn og foreldre på Flaktveit strømmet til.

— Det er tydelig at mange her i området har et godt forhold til barnehagen sin, forteller styrer Britt Haugsbø.

For tiden har hun permisjon fra stillingen og jobber som pedagogisk konsulent i oppvekstavdelingen i Åsane, men 1. juli er hun tilbake. Selv har hun 14 års erfaring i barnehage, men fire av de ansatte har vært der i alle de ti årene siden Ulvhøyen barnehage åpnet dørene for første gang.

Fotoutstilling

I de ti årene er det tatt en god del bilder, og de ble hengt opp på veggene. Mange syntes det var kjekt å finne seg selv igjen fra den gangen de var små.

Det er mange på Flaktveit som har et forhold til barnehagen, for det er plass til 67 barn fra 0-6 år. De er delt opp i fire avdelinger. En for de minste på 0-3 år og to for de største på 3-6 år. For to år siden ble det også satt opp en gruppe med barn fra 0-6 år. Her er det flere søsken.

— Denne fungerer svært bra, med god ro i gruppen. De store barna viser fin omsorg for de mindre, forteller Britt Haugsbø som selv vokste opp i Haukedalen i Åsane.

Eneste hane

Roen kan være god å ha, for dagene kan bli lange for noen av barna med åpningstid fra 7.30 til 16.30. Alle ungene kommer fra nærområdet til barnehagen, og kan gå den korte veien, men som regel blir de kjørt av foreldrene som likevel er på vei til eller fra jobb.

Fredag er det personalfest, og alle som har jobbet her de ti årene er invitert. Da skal en ny fotoutstilling opp på veggene. 35-40 har meldt seg på til fredagsfesten. Kanskje blir barne- og ungdomsarbeider Roger Askeland (21) eneste hane i flokken, i hvert fall er han eneste mann blant de 17 i dag.

— Men jeg liker meg godt her, sier han.

FEST I BARNEHAGEN. Fra venstre Iselin, Hanne, Tim, Natalie, Kristine, Elisabeth, Daniel, Helene (med hvit genser) og Helene.
FOTO: ØYVIND ASK