Hun sitter i styret for Private Barnehagers Landsforbunds Eiers Forum (PBL) i Bergen. Mandag kveld hadde hun samlet rundt 50 barnehageeiere fra Bergen i Rådhuskantinen. På programmet sto en politisk debatt om kommunens barnehagebudsjett, og bruken av øremerkede midler i det private.

Men det var altså mange tomme stoler der hvor byens politikere skulle sitte.

– Nå når valget er over viser de liten vilje til samarbeid. De er folkevalgte, men bryr seg lite om det som skal være et satsingsområde for Bergen, sier Nordahl.

PBL vil nå sende en klage til Bergen kommune på grunn av det dårlige oppmøtet.

– Dolket i ryggen Som Bergens Tidende tidligere har skrevet, vil Bergen ikke klare full barnehagedekning innen nyttår. 70 prosent av byens barnehageplasser er i privat regi.

– Vi føler oss dolket i ryggen. Her står vi på for at det private skal hjelpe til med å bygge barnehager, men nå skal vi drifte dem. Kommunen bør være interessert i at de nye barnehagene skal fortsette, sier Nordahl.

Ifølge Nordahl ble det for rundt en måned siden sendt ut invitasjoner til alle de politiske lederne i Bergen. Nye påminnelser ble sendt for et par uker siden, og på grunn av manglende tilbakemeldinger ringte PBL mandag til partienes gruppeledere for å forsikre seg om at noen faktisk dukket opp.

Frustrerte debattanter Kun Venstres Idun Botne og Charlotte Spurkeland fra Høyre deltok i debatten, og ingen av dem hadde fått forberedt seg godt.

– Det å komme som nyvalgt politiker på et møte der du skal delta i en paneldebatt, er en utrolig skremmende opplevelse, sier Botne.

Ifølge Botne kan nok enkelte politikere ha gått i dvale etter valgkampen.

– Det er fristende å si at det er tydelig at valgkampen er over.

Debattkollega Spurkeland synes også det var frustrerende å ikke ha erfaring, og nok faglig innsikt til å kunne gi barnehageeierne gode svar.

– Det er sørgelig at ikke folk kan organisere seg selv til å møte opp, sier hun om de tomme setene ved siden av henne.

Bursdagsfeiring Arbeiderpartiet lovet å sende to medlemmer av oppvekstkomiteen, men ingen av dem møtte i Rådhuset.

Jerad Abdelmajid (Ap) kom ikke på møtet på grunn av et sykt barn.

– Jeg prøvde så godt jeg kunne å få folk til å stille opp, sier han.

Varamedlem Pauline Søvik skulle delta på en privat feiring, og kunne heller ikke møte.

– Jeg forstår frustrasjonen til de private barnehagene godt. Det er viktig å ha dem med på laget for å få til full barnehagedekning, sier Abdelmajid, som nå lover å følge opp saken.

– De må ikke fortvile. Vi lytter og vil gjerne hjelpe. Jeg kommer til å kontakt med dem så snart jeg kan.

– Travel tid

Frp-politiker Jarle Veivåg sitter også i bystyrets oppvekstkomité, men kom ikke til mandagens møte.

– Dette har ingenting med motvilje mot private barnehager å gjøre. Da hadde det nok stått et annet navn på partiskiltet mitt, sier han.

Veivåg forteller at han sist fredag informerte Nordahl om at han skulle prøve å komme, men at det ikke lot seg gjøre. Han tror de private barnehagene har vært svært uheldig med valg av møtetidspunkt.

– Det største problemet er nok at dette er den fasen som er mest travel for komiteene. Det er mye opplæring og mye å sette seg inn i for tiden, sier Frp-politikeren.

Nielsen, Rune