Grunnen er at barnehagen kommer i konflikt med den fineste akebakken i området.

— Vi er mange som er klare til å rykke ut for å stoppe gravemaskinene dersom det blir endelig vedtatt å bygge barnehagen der den er planlagt, sier Reidar Trefall, selvutnevnt aksjonsleder, til Bergens Tidende.

På et møte som skal holdes i dag tidlig i Bergen kommune, blir det forsøkt å bringe de ulike partene sammen, slik at strid kan unngås. Blant dem som vil være til stede er seksjonsleder for barnehager ved byrådsavdelingen for miljø og byutvikling, Anne-Marit Presterud, styrer og eier ved Tiriltoppen barnehage, Ninabeth Hvide og Reidar Trefall selv.

Har føyd seg

— Det er regulert en tomt til barnehagen, og det er viktig at den blir bygget uten store forsinkelser. Tiriltoppen barnehage på Nordås skal nemlig nedlegges og flyttes over til den nye. Der skal det i tillegg bli plass til enda flere barn, sier Anne-Marit Presterud til Bergens Tidende.

Hun legger til at Tiriltoppen barnehage allerede har gjort mye for å imøtekomme kravene fra dem som protesterer mot plasseringen.

— Det ble bl.a. protestert mot en skjemmende skjæring på 7-8 meter. Nå har jeg trukket hele barnehagen frem, slik at det bare blir 2,5 meter.

Og gjerdet har jeg stadig trukket tilbake, slik at det aller meste av akebakken vil ligge uberørt, sier Ninabeth Hvide i Tiriltoppen barnehage til BT.

Lettere å bygge ut

Men senest søndag mobiliserte Sørås borettslag for å markere protest mot planene.

— Det er fortvilende. Vi har gang på gang henvendt oss til kommunen med våre argumenter for å flytte barnehagen. Det dreier seg om bare 70 meter, og tomten vi foreslår er dessuten ikke brukt til noen ting, og mye lettere å bygge ut, sier styreleder Harald Reksten i Sørås Borettslag til Bergens Tidende.

— Før sommeren var til og med en representant for byggesaksavdelingen på befaring sammen med oss og en fra utbyggeren. Da var vi enige om at muligheten for å flytte barnehagen skulle undersøkes. Senere har vi sendt brev med spørsmål om det ikkje snart skjedde noe, men ingen har svart oss, sier Reksten.

— Hvis barnehagen skal flyttes, må det reguleres på nytt, og da kan det lett gå ett års tid før nye planer er ferdige, sier Anne-Marit Presterud.

Byrådet avgjør

De som protesterer har sendt klage til fylkesmannen på saken. Saken er også anket til kommunen, og byråd for miljø og utvikling, Tom Knudsen, sier til Bergens Tidende at alle sider ved saken vil bli grundig vurdert før den tas opp endelig avgjørelse i byrådet.