— Oj, her tråkker vi i bevismateriale.

Det var Sølvi Børnes' første tanke da hun fant «skatten». 11 barn og tre voksne kom løpende for å se. Under en bølgeblikksplate lå tomme skuffer med bare prislappene igjen. En enslig ring lå sammen med restene etter brekket hos gullsmeden på Åsane senter i Bergen. Et hanskepar og en lue var også forsøkt gjemt. Gress og løv var lagt over i et forsøk på å gjemme sakene.

Morvikbotn barnehage var på tur med en gruppe barn i terrenget like ved barnehagen fredag morgen. Med seg hadde de solbærtoddy og brødskiver. Mens barna lekte, gikk Børnes en liten tur for å kikke. I skogbrynet et par hundre meter fra veien, fant hun bølgeblikkplaten.

Skuffende politiklær

De voksne skjønte raskt hva de hadde funnet. Renate Fossheim ler av kollegaen Nina Hestedal og det hun sa i telefonen til politiet. « Vi har funnet restene etter innbruddet i Åsane senter.»

Barna syns det var svært spennende, men ble skuffet da politiet kom.

FRA INNBRUDDET: Denne gullringen lå blant gjenstandene i skogen.
Morvikbotn barnehage

— Når kommer det ordentlige politiet? hadde de spurt.Politiet kom nemlig uten uniformer og uten politibil. De begynte straks å lete og å putte alt opp i plastposer. De hadde hansker på og jobbet veldig grundig.

— Vi følte nesten at vi var i en CSI-episode, sier Nina Hestedal.

— Håper de fanger tyvene, sier Taja, 5år.

Stammer fra innbruddet

Politioverbetjent Nils Inge Romslo på Bergen nord politistasjon bekrefter at det er gjort funn av tyvegods i forbindelse med tyveriet fra gullsmeden Aseco. Han vil ikke kommentere saken ytterligere.

Etter det BT kjenner til, er det kun deler av tyvegodset som er funnet. Politiet avsluttet fredag formiddag undersøkelsene på stedet.

Innbruddet i gullsmedforretningen skjedde natt til onsdag 6. februar mellom klokken 03 og 05. Politiet mistenker at en internasjonal bande kan ha stått bak.

SIVILT POLITI: Barna var litt skuffet over at politiets etterforskere (i bakgrunnen) ikke hadde på seg politiuniformer.
Morvikbotn barnehage
RESTER: Blant gjenstandene som ble funnet, var nesten tomme brett fra gullsmedbrekket.
Morvikbotn barnehage