– Vi fikk melding via brannvesenet klokken 09.40 om brann i et sikringsskap i Solknatten barnehage i Solåsen i Fana. Barna ble evakuert fra barnehagen straks alarmen gikk, opplyser Frode Kolltveit, operatør ved operasjonssentralen i Hordaland politidistrikt.

Kort tid etter meldte brannvesenet at de hadde kontroll på stedet.

Gnister

– Det var røykutvikling og gnister fra et sikringsskap. Da vi kom frem var det røyklukt i rommet og det ble konstatert varmgang i sikringsskapet, sier vaktoperatør Ronny Ståløy ved Bergen brannvesen.

Brannvesenet rykket først ut fra én stasjon etter automatisk brannalarm i barnehagen. Etter hvert ringte personalet i barnehagen og sa de kjente svilukt fra sikringsskapet.

– Da slo vi full alarm og kjørte ut fra både Fana— og hovedbrannstasjonen. Alle barna var evakuert av personalet da vi kom frem. Det er en god øvelse i seg selv når alt fungerer som det skal, sier varabrannsjef Karl Otto Nesdal.

Bæ-bu

Etter en debrief der brannvesenet fortalte om hva som skjedde, er barna i full aktivitet utenfor barnehagen. De fyker rundt på små sykler og roper bæ-bu.

Leander Amdal (3 ½) er allerede fast bestemt på å bli brannmann, og ble svært imponert over alle brannbilene som svingte opp foran barnehagen.

– Jeg rakk ikke å ta på meg jakken, så jeg måtte gå ut i bare genseren. Men det var ikke skummelt for det brant ikke på ordentlig. Det kom bare litt røyk fra «syklingsskapet», forteller han.

Kuttet strømmen

Styrer i barnehagen, Geir Øen, vil bruke dagen på å finne ut hva som har skjedd.

– Det er ingen kjekk opplevelse når brannalarmen går og man har ansvar for så mange barn. Men evakueringen gikk veldig fint. Vi har nettopp hatt branntilsyn og gått gjennom alle rutiner, så dette fungerte veldig bra, sier Øen.

Skadene i sikringsskapet er så store at strømmen nå er slått av inn til barnehagen.

RØYKUTVIKLING: Brannvesenet har nå kontroll i Solknatten barnehage. MMSFOTO: ANE BØRHAUG
IMPONERT: Leander Amdal (3 ½) vil bli brannmann når han blir stor. MMSFOTO: ANE BØRHAUG
TITTER: Politi- og brannbiler vekket stor oppsikt i barnehagen. MMSFOTO: ANE BØRHAUG
- INGEN KJEKK OPPLEVELSE: Styrer i Solknatten barnehage Geir Øen venter på elektriker for å finne feilen i sikringsskapet. Foreløpig er barnehagen uten strøm. MMSFOTO: ANE BØRHAUG