SILJE VESTVIK

— Å hjelp så mange brannbiler! Der kommer de! Vårin Kavli Lystad (4½) klarer ikke å stå stille, så spennende er det. Håvard (5) sperrer opp øynene og griper forsiktig tak i nærmeste voksne bukseben han kan finne. At det tilhører en fremmed BT-fotograf legger han ikke merke til, for nå krever de to store, flotte brannbilene all oppmerksomhet.

Snart står barna fra Ravneberget og Vognstølen barnehager i kø for å spyle litt med slangen, selv om det ikke brenner noe sted.

— Jeg skal bli brannmann når jeg blir stor, forteller Håvard. Planen er å kjøpe en stor brannbil og sprute masse vann.

Ekte motorsykkelsertifikat

— Se! Der kjørte jeg nesten! Kristina Trovik Flåtten (4½) har fått politihatt på hodet og sitter over skrevs på en stor motorsykkel. Oddvar Gandrudbakken fra trafikkseksjonen i politiet låner ut den tøffe sykkelen sin til alle som har lyst til å prøve. Og alle som vil, får motorsykkelsertifikat etter prøveturen.

— Det er ikke sertifikat på ordentlig, altså! avslører en av de større guttene i barnehagen.

— Pøh! sier de andre. Sertifikatet har både bilde og navn, og er det ikke signert av en ekte politimann, kanskje?

Etter at barnehagebarna er dratt, kommer barna fra sykehuset. Brannmennene tar en tur innom avdelingene der de aller sykeste ligger.

Ute forsøker Erik Silgjerd (9) både politisykkelen og den aller største brannbilen. Han har nettopp våknet etter å ha vært i narkose mesteparten av dagen, men Barnas dag kan han ikke gå glipp av.

— Motorsykkelen var gøyest! synes Erik, som koser seg med pølse og ny Brann-caps og ler høyt av de sprø klovnepåfunnene til Trudelitt og Gunda Miranda Mindreveranda.

Spesielt med syke barn

— Det kjedeligste med sykehuset er alle sprøytene, mener Margareth Strømdahl (9). Derfor var det ganske kjekt å få sitte på med en veteranbrannbil fra 1964, helt opp forbi Ulriksbanen og tilbake til Barneklinikken. Hornet i bilen fikk hun også prøve, og skremte dermed alle de andre gjestene på Barnas dag med den høye lyden.

— Barna blir mer motivert når det skjer noe kjekt, forteller sykepleier Helene Irgens Lie. Og kanskje fikk de voksne smake litt på is, pølser og brus, for både brannfolk, politibetjenter, ambulansepersonell og sykehusansatte så ganske fornøyde ut etter hvert de også.

— Det er noe ekstra spesielt å gjøre noe for veldig syke barn, sier Morten Olsen fra sykehusets Optimistgruppe, som sto bak gårsdagens arrangement for små og store på Haukeland.

SPRUTENDE MORO: Didrik Kramer (5) har alt det som trengs for å bli brannmann når han blir stor. Brannvesenets rekruttering blant de aller yngste fikk nok et aldri så lite løft under Barnas dag på Haukeland Universitetssykehus i går.
ISPIKER I KØ: Helene Tjoflåt Rydningen (4½, fra venstre), Kristina Trovik Flåtten (4½) og Vårin Kavli Lystad (4½) fra Ole Brummgruppen i Ravneberget barnehage venter tålmodig på sin tur på politimotorsykkelen. <br/>Foto: TOR HØVIK
IKKE ARRESTERT: Mathias Berge (2) er verken forbryter eller politimann ennå, men likte seg likevel kjempegodt inne i veteranpolitibilen «Onkel Rolf» fra 1963.