— Det er sterkt. Barndomshjemmet mitt ligger midt i skuddlinjen. Bildene jeg ser på BBC World er tatt gjennom vinduet i mitt eget hus, sier han.

Punwani vokste opp bare noen steinkast fra Taj Mahal-hotellet, et av hovedmålene for terrorangrepet i Mumbai onsdag kveld. Han omtaler fremdeles barndomshjemmet som sitt hus, selv om det ble solgt da hans mor døde for to år siden. Flere av Punwanis slektninger bor fortsatt i området, og noen av dem var på bryllupsfest i hotellet da det ble angrepet.

_Les også:

— Terrordramaet er over_

— De klarte heldigvis å komme seg ut før det var for sent. Jeg har snakket med min fetter og tante på telefonen. De bor i samme nabolag, og nå sitter de innesperret i huset sitt. Væpnede vakter utenfor huset passer på at ingen slipper inn eller ut, forteller han.

Sint og trist

Nå er Punwani først og fremst sint over det som skjer i hjemlandet, og spesielt er han opprørt over hva angriperne har gjort med Taj Mahal Palace. Den majestetiske hotellbygningen har huset alt som kan krype og gå av kongelige og andre berømtheter gjennom 105 år.

— Det de har gjort med hotellet er fryktelig. Selv om eieren har sagt at det skal bygges opp igjen, blir det ikke det samme, sier Punwani og sammenligner ødeleggelsen av hotellet med brannen i Fantoft Stavkirke. Kirken som står der nå ligner en stavkirke, men det er egentlig ikke det, sier han.

Frykter religiøs konflikt

— Jeg er sint over at de våger å gjøre noe sånt. Mumbai er et unikt sted. Der bor hinduer, kristne og muslimer side om side. Det er det eneste stedet der man kan gå på restaurant eller diskotek, eller leve en skjermet religiøs tilværelse. Ingen forteller deg hvordan du skal leve der, sier han.

_Les og se video:

Tragisk utgang på gisseldrama_ Nå er Punwani er mest redd for at folk skal ta loven i sine egne hender, slik at det bryter ut konflikter mellom de forskjellige religiøse grupperingene i byen. Selv om ulike religioner har levd i fredelig sameksistens har uenighetene har ulmet under overflaten, og dette terrorangrepet kan være dråpen som får begeret til å flyte over, mener han.

— Kommer utenfra

I likhet med indiske myndigheter er Punwani forsiktig med å spekulere i hvor angriperne kommer fra, men han er sikker på at de ikke kommer fra Mumbai.

— Det må være folk utenfra. Hvis dette utvikler seg med hevnaksjoner kan det bli stygt. Myndigheter i India må gjøre noe før folk i Mumbai får nok.

Men Punwani er ikke i tvil om at Mumbai kommer til å reise seg igjen etter angrepet. Hvor lang tid det tar vet han ikke, men neste år planlegger han og familien en ny tur til det han kjente som et idyllisk og trygt sted da han vokste opp.

— Det er skittent og bråkete, men det er hjemme. Det er der jeg er meg selv, sier han.

Ørjan Deisz