Hvor vokste du opp? — Min far var lege, så jeg har bodd mye rundt omkring. Jeg ble født på stuegulvet på Io, Holsnøy, tatt imot av min far. De første årene bodde jeg på Io. Husker jeg var med min far på legebesøk med fiskeskøyten. Siden har vi bodd ved Fanahallen, på Storhaugen, Sætesdalen, Lappland i Sverige, Sejersbjerget og Paradis. Jeg gikk i barnehage på Fløyen, tok banen opp hver dag.

Hvor ville du helst bodd? - Jeg har aldri savnet noe der jeg har bodd. Nå har vi det nydelig ved Fanafjorden.

Hvor går søndagsturen? - Har vært mye på Byfjellene, men jeg hater kø. Jeg liker å være alene, så det blir mye de andre fjellene. Totland, Bontveit, Gullfjellet, Svinningen.

Favorittrestaurant? - Jeg likte godt Munkestuen. Og Grillen på Norge. Hm, eg må visst finne meg nåkke nytt.

Hvor handler du klær? - Jeg har utrolig sans for klessalg. I Norge har vi de mest vanvittige prisene på salg, topp kvalitet til tyve-tredve prosent av prisen. Dette oppleves ikke andre steder. Så - to ganger i året er jeg på Jørgen Eeg.

Hvem lager de beste skillingsbollene? - Martens er min favoritt. De har de beste brødkakene også.

Ditt beste skoleminne? - Da jeg var tretten år, var jeg veldig flink i bordtennis. Jeg skrev et brev til formannskapet og ba om to bordtennisbord til Fana skole, hvilket vi fikk. Kniksen var snekker og drev og reparerte litt i kjelleren der. Jeg traff ham flere ganger, og hadde den glede å slå ham i bordtennis. Det var stas!

Din bergenske favorittmat? - I sen alder er lutefisken min store kjærlighet. Jeg fikk det under oppveksten også, men da var det ikke min kjærlighet. Jeg sparer lutefiskmåltidet så lenge jeg kan opp mot jul, og får jeg det på Bryggeloftet er jeg i himmelen.

Hvor mange paraplyer har du? - Ingen. Kan ikke huske når jeg brukte paraply sist. Hvor er du medlem? - Hjelpe meg, skal du ha hele listen? Jeg var medlem av Venstre frem til i vår, nå står jeg på Pensjonistpartiets liste. Under meget sterk tvil er jeg medlem av legeforeningen. Skal vi se ... Seniorsaken Norge, Forum sykehjemsmedisin, jeg kommer ikke på flere. Ellers har jeg lenge tenkt å melde meg inn i foreningen for langsomhet.

Hva er du mest stolt over i Bergen? - Motet og selvironien. Motet er en egenskap vi snakker altfor lite om. Det blir så herlig og fantastisk misforstått ellers i landet. Selvironien trenger vi for å få bakkekontakt igjen. Man ser bjelken i eget øye.

Hva ville du vist en turist? - Jeg ville tatt vedkommende med på fisketur til Lyroddane - noen små, ensomme, fantastiske holmer nord for Marsteinen. Du trenger bare å spytte i havet, så får du fisk.

Hva er du minst stolt over? - Innavlet. Da tenker jeg på bergensk selvgodhet. Man mener virkelig at man er best, og at det vi har ikke kan skapes andre steder.

Hva savner du mest i Bergen? - Absolutt ingenting.

Det mest romantiske stedet? - I armene til min kone.

Hvor fikk du ditt første kyss? - Konsertpaleet. Jeg husker ikke filmen, men jeg husker damen. Vi gikk i sjette klasse, og hun het Gro. Jeg skjønte ikke helt vitsen.

Hvor gikk du på dans? - Frøknene Brynildsens danseskole. Der hadde jeg en stor, stor kjærlighet som jeg danset med. Jeg gikk i syvende klasse, og elsket henne.

Har du gått i buekorps? - Nei. Men jeg har sansen for buekorps, og er veldig stolt over at vi har jentebuekorps. Hurra!

Favorittbergenser? - La meg være litt kosmopolitisk og si James Joyce. Etter det jeg kjenner til har han aldri vært i Bergen, men han lærte seg norsk for å lese Ibsen. Det liker jeg.

Orkesterplass 17. mai? - Da bruker vi dagen på lokalarrangement ved Krokeide skole. Egentlig burde hele hovedarrangementet legges der. Der er ikke snakk om penger, men sosialt samvær.

Når var du på Stadion sist? - Seks-syv år siden. Jeg liker meg på Stadion, og har hatt den store glede å være der da Kniksen var der.

Favorittspiller? - Det er og forblir Kniksen.

Det flotteste byfjellet? - Yndlingsfjellet mitt er Hausdalshorgi. Osingene vil vel si at det er deres fjell, men, men. Der oppe har man oversikt over hele verden, og man møter aldri mennesker der. Jeg har skrevet mange kronikker der oppe.

Når tok du Beffen sist? - Beffen tar jeg så ofte jeg kan, flere ganger i året. Alle turister jeg har med til by'n, blir loset inn på Beffen.

Favorittrubadur? - Det må bli hon derre lyse fra Askøy, ka heter hon ...? Marianne Juvik, ja.

Ordfører for en dag? - He, he, nå har jeg jo tenkt å bli ordfører da. Vel. Jeg ville bidratt til å skape ekte begeistring og solidaritet. En av mytene i dagens samfunn er at vi ikke har ressurser nok, det er bare tull.

En god dag i Bergen? - Å strøve rundt i sentrum uten tidsbegrensning. Være innom her og der, være forbi Torget. Kanskje sette seg ned og ta seg tid til en som trenger det - enten det er en narkoman eller ordfører.

<b>GOD FANTASI:</b> Da Stein Husebø var 4-5 år, bodde han i 2. etasje over Fanahallen. Skulle han ut og leke, ble han festet i et tau til denne trappen med 4-5 meters løpeline. - Et godt barndomsminne, humrer overlegen. Sønnen Max (3 1/2) ville nok ikke godtatt en slik «barnevakt». <p/> FOTO: MARITA AAREKOL