• Er du farlig nå da?- Neeei!- ...- Jo, jeg er litt farlig.

JOHN LINDEBOTTEN

Tre år gamle Trond Erik Tveit var en av de mange hundre, kanskje over tusen, barn som i går boltret seg i ulike aktiviteter på Norges Handelshøyskole.

Det var UKENs barnedag, og skal vi tro nylig tilbakevendt eks-statsråd Victor Norman, er barnas dag den viktigste i hele det mangslungne utvalg av arrangementer som UKEN har å by på.

Av den grunn er det da også ikke bare én, men to barnas dag. Den neste kommer søndag 21. mars.

Katter og Sabeltann

I løpet av fem timer får barna oppleve klovneforestillinger, de kan oppsøke et musikkrom og delje i vilden sky på et slagverk. De kan fiske, hoppe i en oppblåsbar jungel, delta i potetløp og mye mer.

Noe av det mest populære blant barna var ansiktsmalingen. Mange småpiker fikk påført kattesnute og tilhørende bart. Men det var vel kanskje Kaptein Sabeltann som sto høyest i kurs. Der fulgte det nemlig med sjørøverhatt og sjørøverfrakk, og noen fikk til og med tak i en sabel.

Det var da Trond Erik ble «litt» farlig. Og kanskje var det lurt å være bevæpnet til tennene da han skulle inn og se på barneteateret, som var nettopp en Kaptein Sabeltann-forestilling.

Utrolig positivt

— Det er et utrolig positivt tiltak. Så koster det jo ikke særlig mye heller. Og så er det veldig flott at en del av inntekten går til Barneklinikken, sier May-Britt Kildahl, som har med datteren Christine i selskap med Trond Erik Tveit.

— De to er bestekompiser.

— Vi gjør ikke dette for å markedsføre NHH overfor fremtidige aksjemeklere. Vi gjør det utelukkende for å glede barna, forsikrere barnas dag-sjef Anniken Esbensen. Og dagen er ikke reservert for bestemte grupper med tilknytning til NHH. Her er det åpent for alle som har med barn, sier Esbensen, som regner med at ca. 2000 barn vil være innom når de to barnedagene er unnagjort.

SPENNENDE: Klovnen Charlie gjorde sitt ytterste for å lure barna opp i stry, men mange mente de gjennomskuet triksene hans.<br/>Foto: HELGE HANSEN