En Toyota Avensis kom kjørende fra byen med tre voksne passasjerer. Like etter Lyderhornstunnelen fikk den kvinnelige føreren av bilen en sladd og kom over i motsatt kjørefelt i 80-sonen.

Toyotaen smalt inn i bakparten på en Suzuki Baleno med én voksen og tre barn i. Begge bilene fikk store skader og ble fraktet vekk av redningsbil.

Milimetre fra katastrofen

— Puh, det var nære på. Hadde jeg vært ett sekund tidligere, ville jeg fått og konen fått bilen rett i fronten, sier urmaker Johnny Gjertsen (59).

Han er svært forundret over at det ikke er satt opp midtrabatt på motorveien inn mot Lyderhornstunnelen.

— Langs hele Liaflaten er det åpent lende. Jeg har flere ganger sett spor over gresstustene som skiller de to kjørefeltene. Med midtrabatt ville ikke dette vært noe problem. Men dette er vel et økonomisk spørsmål, sier han.

Da bt.no snakker med 59-åringen, dunker det fremdeles litt ekstra i hjertet.

— Du blir ganske skjelven. Alt skjedde så fort. Plutselig så jeg en bil komme skjenende over midtfeltet. Jeg rakk ikke å tenke før det sa pang. Til alt hell traff den bilen foran meg i siden. Den snurret rundt flere ganger, mens Toyotaen fortsatte og kolliderte i støttekanten. Håper det går bra med føreren. Det ikke bra ut, sier Gjertsen.

Barn til sykehus

Totalt ble fire personer skadet i trafikksmellen. De ble behandlet for kvestelser i går kveld.

— Alle sammen er lettere skadet, får bt.no opplyst ved Haukeland universitetssykehus.

Blant de skadde er en ti år gammel gutt, som var passasjer i Suzukien. Også den kvinnelige føreren (36) ble skadd, i tillegg til en 66 år gammel mann og en 64 år gammel kvinne.

Riksvei 555 ble stengt i 45 minutter som følge av ulykken. Trafikken ble da omdirigert og dette førte til moderat kødannelse.

Sjåføren i denne Toyotaen og et barn i en møtende bil kom til skade i ulykken.

FOTO: TOR HØVIK