TRULS SYNNESTVEDT

— I fjor gikk pengene til gaver til hjertesyke barn på Haukeland universitetssykehus. I år vil vi at barna på Breimyra Barnehjem skal få gaven, forteller resepsjonssjef Finn Berstad ved Radisson SAS Hotel Norge.

Berstad og hans hotellkolleger håper at det skal bli løpt inn penger nok til en ny båt til barnehjemmet i Åsane.

— Barna som skal være med i løpet betaler 60 kroner hver for en T-skjorte, som en slags startkontingent, og T-skjortene er allerede i salg i hotellets resepsjon, forteller Berstad.

Om lag 30 hotellansatte stiller opp vederlagsfritt som funksjonærer, og en rekke støttespillere bidrar med is, pølser og brus, som deles ut gratis til deltakerne etter løpet.

Starten på barneløpet går på Nedre Ole Bulls plass lørdag klokken 14.30, og løypen går opp til Veiten og tilbake.

I fjor deltok ca 800 barn mellom 0 og 12 år i løpet. Flere foreldre løp med barnevogn. Det resulterte i tv, dvd-spillere, pc og spill til hjertebarna på Haukeland. På Hotel Norge håper man at like mange, minst, stiller på startstreken i år. At det er bilfri by denne lørdagen, skulle gjøre arrangementet ekstra tiltrekkende for barnefamilier.

Til foreldrenes orientering: Med kanskje nærmere tusen barn på startstreken vil det bli løpt i puljer på 30-40. Avviklingen av løpet vil ta ca. en halv time, mens gratisspisingen etterpå vil vare i ca en time.

Arrangøren har også fått med seg Birger «Biggen» Sundsbak, kjent fra Eldrebølgen. Som tidligere barnehjemsgutt, vil han gjerne yte noe for at dagens barnehjemsbarn skal få det best mulig.

Fremmøte klokken 14.00, og det blir underholdning frem til første start klokken 14.30.

Og det er vel unødvendig å si det, men pengene som kommer inn går uavkortet til løpets formål - båt til Breimyra Barnehjem.

Gå te' sjøs, så bra!