— Både foreldrene og jeg er redde for hva mannen kan gjøre mot deres barn og mot andre barn. Den eldste av jentene han er siktet for å ha forgrepet seg mot, har møtt mannen flere ganger etter at overgrepet skal ha skjedd. Han har prøvd å ta kontakt med henne, og hun opplever dette som svært ubehagelig. Hun er redd for ham, og hadde et sterkt ønske om at han skulle bli fengslet, sier jentenes bistandsadvokat, Line Ingebrigtsen.

- Klengete

30-åringen har i avhør erkjent at han er pedofil, og han er nå siktet for sex-overgrep mot tre barn. Han har delvis erkjent overgrep mot en åtte-åring og en ti-åring, mens han nekter for å ha forgrepet seg på en 14 år gammel jente. De alvorligste overgrepene skal ha skjedd overfor den åtte år gamle jenten, som 30-åringen har sittet barnevakt for ved en rekke anledninger.

— De to minste barna kan i stor grad følges over alt av foreldrene, men særlig 14-åringen får sin bevegelsesfrihet kraftig innskrenket når denne mannen er på frifot. For en 14-åring er det naturlig å gå til skole og fritidsaktiviteter på egenhånd, men hun er redd for hva mannen kan gjøre hvis hun treffer ham alene. De gangene hun har møtt ham har hun oppfattet ham som klengete, sier Ingebrigtsen.

14-åringen bor i samme kommune som den pedofile 30-åringen. BT kjenner til at også andre jenter som er avhørt i saken har forklart at 30-åringen er kjent for å være klåfingret og klengete, og at de derfor holder seg unna ham.

Burde fått kontaktforbud

Politiet fikk kjennskap til saken i april, da moren til åtte-åringen anmeldte ham for overgrep i april i år. Overgrepene skal ha skjedd høsten 2000. Mannen ble den gang ikke forsøkt varetektsfengslet.

ý I april var mannen anmeldt for overgrep mot en jente, og overgrepene lå et halvt år tilbake i tid. Kravene loven setter for å varetektsfengsle var ikke til stede, men da mannen nå ble anmeldt for flere forhold, forsøkte vi å fengsle ham på grunn av gjentagelsesfare. Siden forhørsretten var så klare på at det ikke var grunnlag for fengsling, løslot vi mannen mot meldeplikt, sier politiadjutant Jannicke Fløystad ved Bergen politidistrikt, som er jurist på saken.

— Både foreldrene og jeg reagerer sterkt på denne løslatelsen. Mannen burde i det minste ha fått forbud mot å kontakte barna på noen måte, slik at de kunne ha tryggheten av å vite at han umiddelbart ville ha blitt pågrepet dersom han prøvde å kontakte dem sier Ingebrigtsen.

— Min klient har selv sagt at han ikke kommer til å ta kontakt med disse barna, og det finnes ingen opplysninger i saken om at han oppsøker fremmede barn, sier 30-åringens forsvarer, advokat Eirik Nåmdal. 30-åringen kjenner familiene til de tre jentene han er siktet for å ha forgrepet seg mot.