• Jeg ble så sint at jeg ikke klarte å tenke, sier Terje Peersen (10) sønderknust. Fredag ble kaninen hans funnet drept og nedgravd i en haug med sand. Politiet ser svært alvorlig på kanindrapet.

Ti år gamle Terje Peersen ser fortsatt vantro på det tomme kaninburet og den lange flengen i hønsenettingen. Ikke bare er Pauline (2) død. Alt tyder på at den gravide kaninen ble drept. Ifølge mamma Siv er nemlig nettingen så sterk at den må være klippet opp med avbitertang.

— Vi skjønte fort at dette var noe kaninen ikke hadde klart selv. Håpet vårt var at de som gjorde det bare hadde klippet opp nettingen og sluppet kaninen løs, slik at den kanskje kunne komme tilbake, forteller Siv Peersen.

Begravd i sandhaug

Etter halvannen dags intens leting og rundspørring i nabolaget i Hetlevik, ble håpet deres brutalt knust fredag kveld. I en garasje rett over gaten kom naboungene tilfeldigvis over liket av Pauline mens de lekte.

Kaninen lå begravd dypt nede i en sandhaug. Bare flaks gjorde at det ikke var de aller yngste barna som fant det døde dyret.

Verjen Terje, mamma Siv eller de andre barna i gaten er i tvil om at kaninen er drept. Trolig har gjerningsmannen brukket nakken hennes.

— Uansett hvem som har gjort dette, så er det utrolig ondsinnet å legge den døde kaninen i lekesanden til ungene. Det er bare helt grusomt, sier Siv Peersen.

Pyntet graven

Kanineier Terje var på liggebesøk i hele helgen, og fikk det triste budskapet om kaninen sin først i går formiddag.

— Jeg ble så sint at jeg nesten ikke klarte å tenke. Nå håper jeg bare at politiet finner ut hvem som har gjort det, sier den sønderknuste tiåringen til BT.

Mamma Siv begravde kaninen bak i hagen samme kveld som den ble funnet. Terje og vennene hans brukte hele dagen i går til å pynte den lille graven.

— Vi har nettopp laget kors, forteller han når BT kommer på besøk.

Tomme mat- og vannskåler kan indikere at ugjerningen har skjedd torsdag ettermiddag. Terje og moren dro hjemmefra ved åttetiden om morgenen, og hadde da satt frem både mat og vann til Pauline. Da de kom hjem i åttetiden, var begge skålene tomme.

- Må være syke folk

Siv Peersen er overbevist om at det er lokalkjente personer som står bak. Kaninburet er plassert på baksiden av familiens hus, og er ikke synlig fra veien. Dermed har også kaninmorderen kunnet operere usett, frem til vedkommende beveget seg ut i veien og inn i naboens garasje.

Spor i hagen kan også tyde på at gjerningsmennenes første innfall var å begrave den drepte kaninen i familien Peersens egen hage.

— Jeg fant ferske spadetak i et av bedene våre. Men det var vel ikke dypt nok der, sier Siv Peersen.

— Har du noen formening om hvem som kan stå bak?

— Nei, men det må jo være syke folk. Jeg fatter ikke hvordan noen kan få seg til å gjøre noe slikt. Det virker jo truende på oss. Jeg blir utrygg for både meg selv og Terje når noe sånt skjer, sier Peersen, som har anmeldt gjerningsmannen til politiet.

Kaller inn til avhør

Politiet på Askøy ser svært alvorlig på hendelsen, og setter alt inn på å oppklare kanindrapet.

— Det hele er bare helt grotesk, sier politibetjent Terje Erichsen ved Askøy lensmannskontor.

— Hva vil dere foreta dere i saken?

— Vi kommer til å kalle inn naboene i området til avhør, for å høre om de har sett eller hørt noe som kan være av interesse for etterforskningen. Dersom dette er gjort for å true noen, er det svært alvorlig. Det gjør det jo enda verre at det er en ti år gammel gutt som blir rammet, forteller Erichsen.

GRAVLAGT: Verken Terje Peersen (10) eller mamma Siv forstår hva slags mennesker som kan finne på å ta livet av en helt uskyldig kanin. - Jeg håper politiet finner ut hvem som har gjort det, sier Terje til BT.<br/>Foto: RUNE SÆVIG